Πλεύρης για κορωνοϊό: Αν χρειαστούν νέα μέτρα το φθινόπωρο, θα είναι ήπια

Στην Ελλάδα έφτασαν πάνω από 2.000 εμβόλια για την ευλογιά των πιθήκων

Με νέα μέτρα για τον κορωνοϊό, αλλά ήπιας μορφής, ενδέχεται να μας βρει το φθινόπωρο, ανάλογα με την επιδημιολογική εικόνα της χώρας από τον Σεπτέμβριο και μετά.

Όπως τόνισε ο Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στον Σκάι, η παρούσα επιδημιολογική εικόνα στη χώρα «μας κάνει αισιόδοξους».

Κορωνοϊός: Στο «κόκκινο» πέντε νησιά – Τι λέει ο Γκίκας Μαγιορκίνης

Σύμφωνα με τον ίδιο, θα εξακολουθήσει να ισχύει η χρήση μάσκας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τα νοσοκομεία, τα γηροκομεία κλπ . Επίσης, κάλεσε τις ευάλωτες ομάδες και ηλικίες πάνω από 60 ετών να εμβολιαστούν.

Κορωνοϊός: Ανησυχία των επιστημόνων για τη μετάλλαξη «Κένταυρος»

Ο υπουργός Υγείας σημείωσε πως – όπως φαίνεται – δε θα έχουμε περιοριστικά μέτρα το φθινόπωρο, αλλά μόνο ισχυρές συστάσεις. Πρόσθεσε, όμως, πως υπάρχει ετοιμότητα για το ενδεχόμενο επαναφοράς κάποιων μέτρων, τα οποία, ωστόσο, εάν επανέλθουν θα είναι ήπιου χαρακτήρα.

Κορωνοϊός: Με νέο πρωτόκολλο «ατομικής ευθύνης» θα ανοίξουν τα σχολεία

«Είμαστε προετοιμασμένοι να πάρουμε μέτρα αν υπάρξει διαφορετική δυναμική. Περιμένουμε νέα κύματα το φθινόπωρο. Η αίσθηση που έχουμε είναι ότι δεν θα χρειαστεί να πάμε σε μέτρα ή αυτά τα μέτρα θα είναι ήπιας μορφής. Να παραμείνουμε σε ισχυρές συστάσεις για χρήση της μάσκας και ειδικά να απευθυνόμαστε στον ευάλωτο πληθυσμό γιατί αυτοί κινδυνεύουν περισσότερο», δήλωσε.

Κορωνοϊός-Πλεύρης: Από Οκτώβριο τα επικαιροποποιημένα εμβόλια

Για τα επικαιροποιημένα εμβόλια είπε πως η Moderna και η Pfizer διαθέτουν εμβόλια που βρίσκονται στο τελικό στάδιο δοκιμών για την Όμικρον και ακόμα πιο επικαιροποιημένα εμβόλια για τις υπομεταλλάξεις Όμικρον 4-5.

Πλεύρης για κορωνοϊό: Αν χρειαστούν νέα μέτρα το φθινόπωρο, θα είναι ήπια

«Είμαστε προετοιμασμένοι να πάρουμε μέτρα αν υπάρξει διαφορετική δυναμική», ξεκαθάρισε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης / Eurokinissi

«Ευελπιστούμε ότι θα έχουμε τα εμβόλια εντός του έτους», τόνισε ο κ. Πλεύρης. Για το αν θα χορηγηθούν σε διευρυμένες ομάδες πληθυσμού εξήγησε ότι θα εξαρτηθεί από τις συστάσεις του ECDC, του EMA και της Επιτροπής Εμβολιασμών.

Ευλογιά των πιθήκων: 48 κρούσματα στην Ελλάδα–Όλοι οι ασθενείς είναι άνδρες

Τέλος ανέφερε ότι 2.300 δόσεις εμβολίων για την ευλογιά των πιθήκων παραλήφθηκαν χθες από τη χώρα μας και θα πραγματοποιθεί συνεδρίαση της Επιτροπής Εμβολιασμών στις 23 Αυγούστου για τις προυποθέσεις χορήγησής τους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top