Πλεύρης: Θα εξετάσουμε αν και πού θα επεκταθεί η υποχρεωτική μάσκα

Τι είπε ο υπουργός Υγείας για πιθανά νέα μέτρα από τον Σεπτέμβριο

Την ώρα που τα κρούσματα κορωνοϊού αυξάνονται καθημερινά, αφού υπάρχει μεγάλη διασπορά λόγω της μεγάλης κινητικότητας των καλοκαιρινών διακοπών, η κυβέρνηση εξετάζει τη λήψη ήπιων μέτρων από το φθινόπωρο, προκειμένου να ανακοπεί ακόμα ένα κύμα της πανδημίας στη χώρα.

Pfizer: Προς έγκριση το νέο εμβόλιο για την Ομικρον

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο υπουργος Υγείας, Θάνος Πλεύρης, σε περίπτωση που χρειαστεί προγραμματισμός μέτρων αυτό θα είναι στον απόλυτα ήπια βαθμό. «Δε θα έχουμε μέτρα που θα οδηγούν σε καταστάσεις περιορισμού δραστηριοτήτων», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον Σκάι.

Κορωνοϊός: Χωρίς μάσκες το άνοιγμα των σχολείων

Πλεύρης: Τι είπε για την υποχρεωτικότητα της μάσκας και το άνοιγμα των σχολείων

Ειδικότερα για τη χρήση της μάσκας, ο Θάνος Πλεύρης άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, λέγοντας πως αν χρειαστεί σε συγκεκριμένους χώρους, όπως συμβαίνει τώρα, η υποχρέωση της χρήσης μάσκας δεν αποκλείεται να επεκταθεί.

Σε όλο το πλαίσιο της μάσκας θα εξεταστούν δύο σενάρια: Πού θα έχουμε υποχρεωτικότητα και πού θα υπάρχει σύσταση.

Αναφορικά με τα σχολεία και τα πρωτόκολλα που θα εφαρμοστούν για την επαναλειτουργία τους από τις 12 Σεπτεμβρίου, ο κ. Πλεύρης υπογράμμισε ότι το υπουργείο Υγείας θα συζητήσει με τους ειδικούς και το υπουργείο Παιδείας για να οριστεί το πρωτόκολλο λειτουργίας των σχολείων.

«Πέρσι είχαμε ένα πρωτόκολλο που λειτούργησε υποδειγματικά. Και στα σχολεία η λογική θα είναι να πάμε σε όσο το δυνατόν πιο ήπιους περιορισμούς», επεσήμανε ο υπουργός.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top