Μητσοτάκης από Πράγα: Να εξαλείψουμε τα δίκτυα των λαθρέμπορων

«Όλοι στην Ευρωπαϊκή Πολιτική Κοινότητα να μοιραζόμαστε τις ίδιες αξίες»

Στις αξίες που θα πρέπει να πρεσβεύει το νέο φόρουμ, η Ευρωπαϊκή Πολιτική Κοινότητα, αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προσερχόμενος στη Σύνοδο της Πράγας, όπου θα λάβουν μέρος οι 27 ηγέτες της ΕΕ και οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων άλλων 17 ευρωπαϊκών χωρών.

«Ελπίζω, ειλικρινά, πως όλες οι χώρες, που συμμετέχουν σήμερα και πιθανώς θα συμμετάσχουν στο μέλλον, μοιράζονται αυτές τις κοινές αξίες, όχι μόνο στα λόγια αλλά και στην πράξη», είπε ο πρωθυπουργός.

Πράγα: Αναζητείται ευρωπαϊκή λύση στην ενεργειακή κρίση

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε τη θλίψη του για τις τραγωδίες στα ναυάγια σε Κύθηρα και Λέσβο, τονίζοντας πως τα ευρωπαϊκά κράτη πρέπει να συνεργαστούν για «να αποφύγουμε την επανάληψη τέτοιων περιστατικών στο μέλλον και να εξουδετερώσουμε εντελώς τους λαθρέμπορους, που εκμεταλλεύονται αθώους ανθρώπους».

«Θα έχουμε εκλογές σε 230 μέρες»: Η ατάκα βουλευτή και η απάντηση Μητσοτάκη

Η δήλωση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη πριν τη Σύνοδο της Πράγας

Αυτούς τους τόσο δύσκολους καιρούς, η Ευρωπαϊκή Πολιτική Κοινότητα είναι ένα νέο φόρουμ που φέρνει κοντά όλες τις χώρες της ηπείρου με στόχο την προώθηση της κοινής μας ασφάλειας και ευημερίας. Είναι αυτονόητο πως μια τέτοια κοινότητα χωρών θα πρέπει να εδράζεται σε κοινές αξίες που θα πρέπει να μοιραζόμαστε όλοι.

Ο σεβασμός του Διεθνούς Δικαίου, η θεμελιώδης προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων θα πρέπει να είναι ο ακρογωνιαίος λίθος που στηρίζει αυτή τη νέα προσπάθεια. Ελπίζω, ειλικρινά, πως όλες οι χώρες που συμμετέχουν σήμερα και πιθανώς θα συμμετάσχουν στο μέλλον μοιράζονται αυτές τις κοινές αξίες, όχι μόνο στα λόγια αλλά και στην πράξη. 

«Πέθαιναν μπροστά μου» -17 νεκροί στα ναυάγια της Λέσβου και των Κυθήρων

Σε ένα διαφορετικό ζήτημα, θα ήθελα να εκφράσω τη βαθιά θλίψη μου για την απώλεια ανθρώπινων ζωών το πρωί και αργά χθες το βράδυ, σε δύο διαφορετικά ναυάγια στο Αιγαίο, παρά τις ηρωικές προσπάθειες του ελληνικού Λιμενικού.

Κύθηρα: Σκάφος με μετανάστες προσέκρουσε σε βράχια

Πιστεύω ότι ήρθε η ώρα να συνεργαστούμε πραγματικά και με πολύ πιο ουσιαστικό τρόπο, προκειμένου να αποφύγουμε την επανάληψη τέτοιων περιστατικών στο μέλλον και να εξουδετερώσουμε εντελώς τους λαθρέμπορους που εκμεταλλεύονται αθώους ανθρώπους, απελπισμένους ανθρώπους, οι οποίοι προσπαθούν να φτάσουν στην ευρωπαϊκή ήπειρο με σκάφη που σαφώς δεν είναι αξιόπλοα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top