Παναγιωτόπουλος: Ο αναθεωρητισμός και ο επεκτατισμός απειλούν την ειρήνη

Μήνυμα στην Τουρκία από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο

Το μήνυμα ότι ο αναθεωρητισμός της Τουρκίας δεν είναι απειλή μόνο για την Ελλάδα και την Κύπρο έστειλε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος από την Κύπρο, όπου εκπροσώπησε την κυβέρνηση στις επετειακές εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 62 ετών από την ανακήρυξη Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, την 1η Οκτωβρίου 1960.

«Το εναργές, διαχρονικό και ισχυρό όραμα των Κυπρίων Αγωνιστών για ελευθερία και ανεξαρτησία, αποτελεί για όλους μας, για όλο τον Ελληνισμό, ανεξάντλητη πηγή έμπνευσης και αποφασιστικότητας και χαράσσει τον δρόμο για την κοινή μας πορεία», είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Ενοχλημένος ο Ερντογάν μετά το νέο «χαστούκι» Μενέντεζ

«Η απρόκλητη ρωσική εισβολή στη Ουκρανία, υπενθυμίζει στη διεθνή κοινότητα ότι, στην μεταπολεμική Ευρώπη, και η Κύπρος ήταν που δέχθηκε τη βάρβαρη τουρκική επίθεση και εισβολή», πρόσθεσε.

Αποκάλυψη Star: Έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για τα ελληνοτουρκικά  

«Είναι καιρός πλέον, ο κόσμος να αντιληφθεί ότι οι αναθεωρητισμοί και επεκτακτισμοί κάθε φύσης, απειλούν όχι μόνο ένα – δύο κράτη στόχους αλλά αυτήν την ίδια περιφερειακή ειρήνη και σταθερότητα, γιατί όχι και την παγκόσμια ειρήνη και σταθερότητα. Και νομίζω ότι σιγά – σιγά το αντιλαμβάνεται όλος ο κόσμος», υπογράμμισε ο κ. Παμαγιωτόπουλος.

To νέο «χαστούκι» στην Τουρκία από ΗΠΑ και ο ξεκάθαρος όρος υπέρ Ελλάδας  

Στις εκδηλώσεις παρέστη και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο οποίος έστειλε πολύ σαφές μήνυμα στην Τουρκία.

«Σε περίπτωση εχθρικής ενέργειας, οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν τη δυνατότητα και την αποφασιστικότητα να αντιτάξουν νικηφόρα την σκληρή ισχύ της Πατρίδος», είπε.
 

Απειλές Τσαβούσογλου:Θα αναπτύξουμε περισσότερες δυνάμεις στα κατεχόμενα

O Νίκος Παναγιωτόπουλος κατέθεσε στεφάνι στα Φυλακισμένα Μνήματα, στο Μνημείο Δημοκρατίας και Αντίστασης και στον ανδριάντα του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’

O Νίκος Παναγιωτόπουλος κατέθεσε στεφάνι στα Φυλακισμένα Μνήματα, στο Μνημείο Δημοκρατίας και Αντίστασης και στον ανδριάντα του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’ / Eurokinissi

Πριν από την παρέλαση, ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κατέθεσε στεφάνι στα Φυλακισμένα Μνήματα, στο Μνημείο Δημοκρατίας και Αντίστασης και στον ανδριάντα του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top