Αποκάλυψη Star: Έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για τα ελληνοτουρκικά  

Δε θα παίξει το παιχνίδι της Τουρκίας η Ελλάδα με επιστολές  

Μία αποκάλυψη έκανε η Κατερίνα Τσαμούρη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ενδεικτική της εγρήγορσης στην οποία βρίσκεται η ελληνική πλευρά απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις.   

Τσαβούσογλου: Θα απαντήσουμε στην Ελλάδα στη γλώσσα που καταλαβαίνει

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε η διπλωματική συντάκτρια του Star, την Πέμπτη 29/9 το απόγευμα έγινε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τα ελληνοτουρκικά. Εθεάθησαν προσερχόμενοι ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας και ο υπουργός Άμυνας  Νίκος Παναγιωτόπουλος

Μητσοτάκης: Δε θα αναγνωρίσουμε ποτέ την προσάρτηση εδαφών της Ουκρανίας  

Όπως ανέφερε η δημοσιογράφος του Star,  δεν ήταν μία καθιερωμένη σύσκεψη, γεγονός που αποδεικνύει ότι η Αθήνα δεν εφησυχάζει. Εξετάζει όλα τα σενάρια, διότι βρισκόμαστε εν μέσω μιας επικίνδυνης κλιμάκωσης και επιλέγει να απαντά στην Τουρκία ψύχραιμα και όταν πρέπει. 

Δένδιας: Αφού η Τουρκία μιλά για «νόμιμα μέσα» να αποσύρει το casus belli

ΥΠΕΞ: Δε θα παίξουμε το παιχνίδι της Τουρκίας με νέες επιστολές     

Το μήνυμα που στέλνει με τη στάση του το Υπουργείο Εξωτερικών είναι ότι δε θα παίξουμε το παιχνίδι της Τουρκίας, απαντώντας στις προκλήσεις με επιστολές. 

Αλλά και η εμμονή τους να αφοπλίσουμε τα νησιά μας, δε θα μας παρασύρει. Οι ελληνικές επιστολές που έχουν ήδη σταλεί στον ΟΗΕ είναι ξεκάθαρες, με νομικά επιχειρήματα. 

Ο πρωθυπουργός θα θέσει το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο της Πράγας την Πέμπτη, είτε παραστεί ο Ερντογάν είτε όχι.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top