Τσαβούσογλου: Θα απαντήσουμε στην Ελλάδα στη γλώσσα που καταλαβαίνει

«Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια για τη στρατιωτικοποίηση των νησιών

Νέες απειλές κατά της Ελλάδας εκτόξευσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, απειλώντας τη χώρα μας πως η Τουρκία θα της απαντήσει στη γλώσσα που καταλαβαίνει.

Αφού κάλεσε την Ελλάδα «να προσέχει», ο κ. Τσαβούσογλου υπογράμμισε πως «δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια για τη στρατιωτικοποίηση των νησιών. Θα απαντήσουμε στην Ελλάδα με τον τρόπο που καταλαβαίνει».

Τορπιλάκατος «Βλαχάκος»: Γιατί θα γίνει «φόβος και τρόμος» στο Αιγαίο

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών είπε πως η Ελλάδα κρύβεται πίσω από άλλους και προειδοποίησε πως εάν γίνει κάτι, κανένας από «όσους ενθαρρύνουν την Ελλάδα, δε θα βρεθεί δίπλα της».

Ελληνοτουρκικά: Τα παράπονα Ερντογάν μετά την «πόρτα» από τον Λευκό Οίκο

Από τα πυρά του δεν γλίτωσαν οι ΗΠΑ και Ευρωπαϊκή Ένωση. Ενοχλημένος από την άρση του εμπάργκο όπλων στην Κύπρο, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου διαμήνυσε στις ΗΠΑ πως «όσοι είναι δίπλα στον Έλληνα και τον ελληνοκύπριο, να μην περιμένουν τη φιλία μας».

Απειλές Τσαβούσογλου:Θα αναπτύξουμε περισσότερες δυνάμεις στα κατεχόμενα

«Αφού θέλουν (οι ΗΠΑ) κλιμάκωση, θα την έχουν και θα κάνουμε αυτό που πρέπει. Σε αυτή την απόφαση θα απαντήσουμε με μια συγκεκριμένη ενέργεια. Αν θέλετε να “σκαρφαλώσετε” στο νησί, θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται», είπε, προειδοποιώντας πως η Τουρκία θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των συμφερόντων της σε Αιγαίο και Κύπρο.

 

Οικονόμου για Ερντογάν σε ΟΗΕ: Χυδαία προπαγάνδα και fake news

Για την ΕΕ, τόνισε πως η Ελλάδα κρύβεται πίσω της.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top