Ελληνοτουρκικά: Τα παράπονα Ερντογάν μετά την «πόρτα» από τον Λευκό Οίκο

«Λάβρος» ο Τούρκος πρόεδρος για την αμερικανική στήριξη στην Ελλάδα

Δε μπορεί να κρύψει το παράπονό του ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τις Ηνωμένες Πολιτείες που την τελευταία διετία στηρίζουν ανοιχτά την Ελλάδα. Έφτασε, μάλιστα, στο σημείο να... παρακαλά σχεδόν την Ουάσιγκτον να δώσει στην Τουρκία τη σημασία που, ο ίδιος θεωρεί, πως της αξίζει. 

ΥΠΕΞ: Πώς διαβάζει ανακοινώσεις Ερντογάν και Συμβουλίου Ασφαλείας Τουρκίας

Μπορεί πάντως ο Τούρκος πρόεδρος να μεγαλοπιάνεται για τον ρόλο της Τουρκίας εντός της συμμαχίας του ΝΑΤΟ, η Ελλάδα, όμως, πληρώνει, αναλογικά με το μέγεθός της, περισσότερα χρήματα ως συνεισφορά στο νατοϊκό ταμείο, καταβάλλοντας το 2% του ΑΕΠ της. 

Το παράπονο του Τούρκου προέδρου από τις ΗΠΑ έρχεται μετά την αποτυχία του να διασφαλίσει μια πρόσκληση από τον Πρόεδρο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο.

Τορπιλάκατος «Βλαχάκος»: Γιατί θα γίνει «φόβος και τρόμος» στο Αιγαίο

Επισήμως, η τουρκική πλευρά έχει καταθέσει τρία αιτήματα για επίσκεψη τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, ενώ ο Ερντογάν ήλπιζε να προσκληθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου, κατά την περίοδο της Γ.Σ. του ΟΗΕ. 

Μετά τον Ερντογάν τη σκυτάλη των παραπόνων πήρε και ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου. «Γνωρίζετε πως οι ΗΠΑ, διαταράσσοντας την πολιτική της αμεροληψίας, το τελευταίο διάστημα κάνουν βήματα υπέρ της Ελλάδας. Στο παρελθόν ακολουθούσαν ισορροπημένη πολιτική» ήταν οι δηλώσεις του.

Παναγιωτόπουλος: Απόλυτη εμπιστοσύνη στη στρατιωτική ηγεσία 

Ενδεικτικό των αμερικανικών προθέσεων είναι και το γεγονός ότι μέχρι και το State Department που ως τώρα στήριζε την Άγκυρα έχει αλλάξει στάση. 

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top