To νέο «χαστούκι» στην Τουρκία από ΗΠΑ και ο ξεκάθαρος όρος υπέρ Ελλάδας  

Ενημέρωσε και τη Ντερ Λάιεν ο Μητσοτάκης για την κλιμάκωση των προκλήσεων  

Νέο «μπλόκο» στην Τουρκία για την απόκτηση των μαχητικών F-16 ή και την αναβάθμισή τους από τις ΗΠΑ, βάζει ο φιλέλληνας Γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ. Αυτή τη φορά, θέτοντας έναν ξεκάθαρο όρο στη σχετική τροπολογία. 

Αποκάλυψη Star: Έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για τα ελληνοτουρκικά  
 

Ο Γιώργος Ευγενίδης μετέδωσε στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star ποιος είναι αυτός ο όρος. 

Αμερικάνικο «κλειδί» Μενέντεζ για τα F - 16 της Tουρκίας 

Ο όρος συγκεκριμένα είναι «να μη χρησιμοποιηθούν από την Τουρκία για τις επαναλαμβανόμενες, μη εξουσιοδοτημένες, υπερπτήσεις πάνω από την Ελλάδα». Όρος που υπήρχε και στην τροπολογία που κατέθεσε το καλοκαίρι στην Βουλή των Αντιπροσώπων ο Κρις Πάπας. Τώρα, η «μπάλα» περνά στη Γερουσία, με πρωτοβουλία του κ. Μενέντεζ, όσο και αν οι Τούρκοι λένε ότι δεν μπορεί να υποδεικνύεται στην Άγκυρα πώς θα χρησιμοποιήσει τον στρατιωτικό εξοπλισμό της. 

«Φρένο» Μενέντεζ για τα F-16 σε Τουρκία-«Να μην πετάνε πάνω από την Ελλάδα»

Νέα προκλητική επιστολή της Τουρκίας στον ΟΗΕ για τα νησιά - θαλάσσιες ζώνες

Το νέο «χαστούκι» των ΗΠΑ επαναφέρει τους Τούρκους στην πραγματικότητα, την οποία συχνά προσπαθούν να διαστρεβλώσουν. Όπως έκαναν και με την επιστολή που έστειλαν στον ΟΗΕ στις 17 Σεπτεμβρίου, ζητώντας με το «έτσι θέλω»  -για μια ακόμη φορά- αφοπλισμό των νησιών μας. 

Επιστολή-πρόκληση Άγκυρας στον ΟΗΕ για αποστρατιωτικοποίηση των νησιών

Οι ισχυρισμοί ότι η αποστρατιωτικοποίηση των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου και των Δωδεκανήσων αποτελεί όρο για την κυριαρχία της Ελλάδας σε αυτά, επαναλαμβάνει με επιστολή του προς τον ΟΗΕ ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Τουρκίας Σινιρλίογλου. 
Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές του Υπουργείου Εξωτερικών, η ελληνική πλευρά την απορρίπτει στο σύνολό της. Μιλά για ανυπόστατες θέσεις, στις οποίες έχουμε απαντήσει ήδη από τον Μάιο, με επιστολή προς τον ΟΗΕ. Και αν χρειαστεί, θα απαντήσουμε ξανά. 

Ο Κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε την πρόεδρο της Κομισιόν για την τουρκική προκλητικότητα 

Η τουρκική προκλητικότητα απασχόλησε και τη συνάντηση Μητσοτάκη-Φον Ντερ Λάιεν, που είχε μενού και την Τουρκία

Μητσοτάκης από Σόφια: Ισχυρός παίκτης στην ενέργεια η Ελλάδα με τον IGB 

Ο Έλληνας πρωθυπουργός και η πρόεδρος της Κομισιόν τα είπαν στο περιθώριο των εγκαινίων του αγωγού IGB στη Σόφια, όπου ο κ. Μητσοτάκης την ενημέρωσε αναλυτικά για την κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίστηκε ανοιχτός σε διάλογο, στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου, αλλά είπε ότι η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της και ζήτησε την αποφασιστική στήριξη της Ε.Ε απέναντι στην επιθετικότητα και τον αναθεωρητισμό της Τουρκίας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top