Ενοχλημένος ο Ερντογάν μετά το νέο «χαστούκι» Μενέντεζ

«Ξέρουμε καλά ποιος εξαπέλυσε την Ελλάδα ξανά πάνω μας μετά από 100 χρόνια»

Την προκλητική ρητορική συνεχίζει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μετά το νέο «χαστούκι» από τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας, Μπόμπ Μενέντεζ, ο Τούρκος Πρόεδρος προέβη σε νέες προκλητικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας.

 

To νέο «χαστούκι» στην Τουρκία από ΗΠΑ και ο ξεκάθαρος όρος υπέρ Ελλάδας  

«Ξέρουμε πολύ καλά ποιος εξαπέλυσε την Ελλάδα ξανά πάνω μας μετά από 100 χρόνια» είπε ο Τούρκος Πρόεδρος κατά την εναρκτήρια ομιλία του στην συνέλευση της τουρκικής βουλής.

Επιστολή-πρόκληση Άγκυρας στον ΟΗΕ για αποστρατιωτικοποίηση των νησιών

«Γνωρίζουμε το παιχνίδι που παίζεται με αυτόν τον τρόπο», πρόσθεσε.

 

Ελληνοτουρκικά: Τα παράπονα Ερντογάν μετά την «πόρτα» από τον Λευκό Οίκο

Σημειώνεται πως ο Μενέντεζ χαρακτήρισε «ανόητη» την πιθανότητα οποιασδήποτε επιθετικής κίνησης από πλευράς του Ερντογάν, ωστόσο, φάνηκε να μην το αποκλείει, αναφέροντας ως παράδειγμα την περίπτωση της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

ΥΠΕΞ: Πώς διαβάζει ανακοινώσεις Ερντογάν και Συμβουλίου Ασφαλείας Τουρκίας

Παράλληλα, είπε πως «ο Ερντογάν είναι επικίνδυνος και απρόβλεπτος, ιδίως τώρα που θέλει να μείνει στην εξουσία. Δεν είναι ανόητος, όμως οι απελπισμένοι άνθρωποι κάνουν απελπισμένες κινήσεις. Αυτοί οι άνθρωποι μπορούν να κάνουν τα πάντα. Η οικονομία καταρρέει και θέλει κάτι για να αποσπάσει την προσοχή των Τούρκων πολιτών, όσο πλησιάζουν οι εκλογές».

Παράλληλα, ξεκαθάρισε πως ο ίδιος δεν πρόκειται να επιτρέψει, όσο η Τουρκία κάνει υπερπτήσεις και παραβιάζει τα ελληνικά χωρικά ύδατα, την ικανοποίηση του αιτήματος της Τουρκίας για τα F-16.

«Όσο είμαι εγώ πρόεδρος της Επιτροπής αυτής, που έχει λόγο στην πώληση των F-16 σε άλλες χώρες, αυτό δεν θα γίνει», είπε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top