Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Μέχρι πότε ισχύει το voucher

Η διαδικασία για να εξαργυρώσετε την επιταγή

Διορία έως την 1η Νοεμβρίου, μετά την παράταση που δόθηκε, έχουν οι δικαιούχοι για να χρησιμοποιήσουν το voucher του προγράμματος για την αντικατάσταση ηλεκτρικών συσκευών.

Στο Πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή» αφορά κλιματιστικά, ψυγεία και καταψύκτες και οι επιταγές καλύπτουν έως το 50%  της αξίας των συσκευών για 200.000 δικαιούχους.

Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή: Ποια ψυγεία γίνονται δεκτά

Η αγορά νέας συσκευής προϋποθέτει απόσυρση παλαιότερης, η οποία θα πρέπει να είναι λειτουργική.

Σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία, σε ό,τι αφορά τα κλιματιστικά και τους καταψύκτες έχουν εξαργυρωθεί το 50% των κουπονιών, ενώ όσον αφορά τα ψυγεία έχουν εξαργυρωθεί τα 2/3 των voucher.

Τι πρέπει να κάνουν οι δικαιούχοι

Οι ωφελούμενοι θα λάβουν έως τρία ψηφιακά κουπόνια για αγορές κλιματιστικού, ψυγείου ή καταψύκτη.

Αν η αίτηση εγκριθεί, ο δικαιούχος θα λάβει SMS στο κινητό τηλέφωνο που έχει δηλώσει και στην συνέχεια θα μπορεί να απευθυνθεί για την αγορά της συσκευής στους εμπόρους που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Αφού επιλέξει προμηθευτή, ο τελευταίος δεσμεύει το κουπόνι για διάστημα μέχρι 30 ημέρες εντός του οποίου πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η πώληση και παράδοση της παλαιάς συσκευής.

Αν εντός αυτού του διαστήματος δεν ολοκληρωθεί η διαδικασία, τότε το κουπόνι είναι πάλι διαθέσιμο στον δικαιούχο, ώστε να απευθυνθεί σε άλλο προμηθευτή.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top