North Evia-Samos Pass: Aνοίγει ξανά η πλατφόρμα την Δευτέρα

Θα δοθούν πάνω από 3.500 vouchers των 150 και 300 ευρώ

Ξανά σε λειτουργία θα τεθεί τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου στις 12:00 η πλατφόρμα για το North Evia – Samos Pass μέσω του vouchers.gov.gr.

Η πλατφόρμα θα μέχρι να εξαντληθούν οι άυλες ψηφιακές χρεωστικές κάρτες, με καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή αιτήσεων τη 10η Οκτωβρίου.

North Evia - Samos Pass: Τελείωσαν τα vouchers μέσα σε λίγα λεπτά!

Ήδη, έχουν εκδοθεί πάνω από 26.000 άυλες ψηφιακές κάρτες και περισσότερα από 4 εκ. ευρώ διατέθηκαν για τη στήριξη του τουρισμού σε Βόρεια Εύβοια και Σάμο.

Το πρόγραμμα αφορά την έκδοση άυλων ψηφιακών καρτών αξίας 150 και 300 ευρώ για διακοπές στη βόρεια Εύβοια και την Σάμο.

Οι δικαιούχοι μπορούν να τις χρησιμοποιήσουν για το διάστημα έως και 31-10-2022 για δαπάνες διαμονής, εστίασης και τοπικών μεταφορών στις παραπάνω πληγείσες περιοχές.

Ειδικότερα:

•    για τη Βόρεια Εύβοια πρόκειται να εκδοθούν 2.679 κάρτες των 150 ευρώ (2.000 κάρτες οι οποίες προβλέπονταν για την 4η φάση από τη σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση και 679 από αδιάθετο υπόλοιπο της δεύτερης φάσης)

•    για τη Σάμο πρόκειται να εκδοθούν 1.170 κάρτες των 300 ευρώ (1.000 κάρτες οι οποίες προβλέπονταν για την 4η φάση από τη σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση και 170 από αδιάθετο υπόλοιπο της δεύτερης φάσης).

Ποιοι είναι δικαιούχοι του North Evia – Samos Pass

Δικαιούχοι είναι όσοι:

•                    είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδος σύμφωνα με τη φορολογική δήλωση του φορολογικού έτους 2020 και

•                    δεν είναι δικαιούχοι - ωφελούμενοι στο πλαίσιο:

-    του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού περιόδου 2021-2022,

-    του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού της Δ.Υ.Π.Α. 2022 και της δράσης «Τουρισμός για όλους» του Υπουργείου Τουρισμού ή συναφούς παροχής από οποιονδήποτε άλλο φορέα για την ίδια χρονική περίοδο. 

Διευκρινίζεται ότι για τους έγγαμους ή τα πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης μέχρι και το φορολογικό έτος 2020, δικαιούχος είναι ο υπόχρεος σε υποβολή της δήλωσης φορολογίας ή ένας εκ των δύο, σε περίπτωση χωριστής δήλωσης.

Το North Evia – Samos Pass μπορεί να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά είτε από τον ίδιο τον δικαιούχο για την κάλυψη δαπανών τοπικής μεταφοράς, εστίασης ή διαμονής του, είτε από όσους ορίζονται ως «ωφελούμενοί» του, δηλαδή:

•                    τα ενήλικα τέκνα του που δηλώνονται ως εξαρτώμενα μέλη στη δήλωση φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων για το φορολογικό έτος 2020 ή

•                    ο/η σύζυγος του δικαιούχου ή το πρόσωπο που έχει συνάψει σύμφωνο συμβίωσης με αυτόν.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top