Κόντρα Πέτσα - ΣΥΡΙΖΑ για τη δήλωση «όποιος δεν προσαρμόζεται, πεθαίνει»

Σκληρή επίθεση από Ηλιόπουλο – Η απάντηση του υπουργού

Σκληρή κόντρα ανάμεσα στον Στέλιο Πέτσα και τον ΣΥΡΙΖΑ ξέσπασε με αφορμή τη δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών σχετικά με τα μέτρα στήριξης για την ενεργειακή κρίση.

Ο κ. Πέτσας αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο επίδομα θέρμανσης και την επιδότηση για στροφή στο πετρέλαιο, αντί του «ακριβού φυσικού αερίου», όπως είπε.

Σκρέκας: Όσο πιο χαμηλή κατανάλωση, τόσο πιο μεγάλη η επιδότηση

Απαντώντας σε σχόλιο πως 700.000 νοικοκυριά πλήρωσαν σεβαστά ποσά τα τελευταία χρόνια για να αλλάξουν τους καυστήρες πετρελαίου και να χρησιμοποιούν φυσικό αέριο, ο κ. Πέτσας: «Είναι λαϊκισμός όταν αρνούμαστε να δούμε την πραγματικότητα. Έχει αυξηθεί 1.200% η τιμή του φυσικού αερίου».

«Ξεμένει» από σαλάτες η Ευρώπη λόγω ενεργειακής κρίσης

«Αυτό που λέμε είναι πως έχουμε την δυνατότητα, αν μετακινηθείτε σε κάτι άλλο που είναι φθηνότερο και κοστίζει λιγότερο σε εσάς και τον κρατικό προϋπολογισμό, να σας βοηθήσουμε», πρόσθεσε.

Ακρίβεια: Η λίστα με τα προϊόντα θα ακριβύνουν μέχρι το τέλος του μήνα

Απαντώντας στο ότι το κόστος για μία πολυκατοικία μπορεί αν φτάσει τις 3.500-4.000 ευρώ, ο κ. Πέτσας είπε: «Το βασικό ζητούμενο σε αυτές τις περιπτώσεις είναι να δείχνουμε προσαρμογή. Όποιος αρνείται να προσαρμοστεί, δυστυχώς πεθαίνει».

Ηλιόπουλος: Ο Πέτσας αποκάλυψε το δόγμα Μητσοτάκη για τον χειμώνα

«Ο κ. Πέτσας σήμερα το πρωί ανακοίνωσε το κυβερνητικό δόγμα για τον επικείμενο δύσκολο χειμώνα: "όποιος δεν προσαρμόζεται, πεθαίνει"», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος.

Άτοκα στεγαστικά δάνεια για αγορά κατοικίας από νέους - Τι προβλέπεται

«Η δήλωση αυτή απευθύνεται σε πολίτες που έχουν ήδη χάσει ή περιορίσει το στοιχειώδες δικαίωμα στη θέρμανση εξαιτίας της επιλογής της ΝΔ να επιδοτήσει τους κερδοσκόπους και να αφήσει ανεξέλεγκτη την ακρίβεια», σημειώνει, κάνοντας λόγο για «σοκαριστική δήλωση» που «προσβάλλει όλη την ελληνική κοινωνία».

«Αυτό που λέμε είναι πως έχουμε την δυνατότητα, αν μετακινηθείτε σε κάτι άλλο που είναι φθηνότερο και κοστίζει λιγότερο σε εσάς και τον κρατικό προϋπολογισμό, να σας βοηθήσουμε», είπε ο Στέλιος Πέτσας για τη μετάβαση από το «ακριβό φυσικό αέριο» στο πετρέλαιο / Pixabay

«Νομίζαμε ότι ο κ. Πέτσας θα έμενε στην ιστορία με τη δυσώνυμη λίστα του. Τελικά θα είναι αυτός που μαζί με τον κ. Μητσοτάκη θα μας θυμίζει το σύγχρονο "ας φάνε παντεσπάνι". Ας μην έχουν καμία αμφιβολία. Οι μέρες της πολιτικής τους αλαζονείας είναι μετρημένες», καταλήγει.

Η απάντηση Πέτσα: Για όνομα του Θεού, αναφερόμουν στην ιστορική προσαρμοστικότητα

Για «αποσπασματική προβολή που διαστρεβλώνει την αλήθεια» έκανε λόγο ο Στέλιος Πέτσας, απαντώντας στις επικρίσεις του κ. Ηλιόπουλου.

Επιταγή ακρίβειας: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι των 250 ευρώ

«Είναι προφανές ότι αναφερόμουν στην προσαρμοστικότητα του ανθρώπου ιστορικά», είπε.

Παράλληλα, σε tweet του σχολίασε: «Αποσπασματική προβολή μιας φράσης που διαστρεβλώνει την αλήθεια. Αναφερόμουν στην προσαρμοστικότητα του ανθρώπου ιστορικά, ενώ στο σήμερα, στην προσαρμοστικότητα όλων μας για να αντιμετωπίσουμε τεράστιες προκλήσεις όπως η πανδημία, ο πόλεμος στην Ουκρανία και η ενεργειακή κρίση».

Ολόκληρη η απάντηση του Στέλιου Πέτσα

«Παρά το γεγονός ότι κάποιος μπορεί να απομονώσει μια φράση μιας συνέντευξης προκειμένου να δημιουργήσει σκόπιμα εντυπώσεις, η συγκεκριμένη ήταν μια ατυχής στιγμή καθώς έδωσε πράγματι τη δυνατότητα διαστρέβλωσης και μικροπολιτικής εκμετάλλευσης.

Σε κάθε περίπτωση, η αποσπασματική προβολή της φράσης μου διαστρεβλώνει την αλήθεια. Είναι προφανές ότι αναφερόμουν στην προσαρμοστικότητα του ανθρώπου ιστορικά, ενώ στο σήμερα, στην προσαρμοστικότητα όλων μας για να αντιμετωπίσουμε τεράστιες προκλήσεις όπως η πανδημία, ο πόλεμος στην Ουκρανία και η ενεργειακή κρίση.

Επομένως σε καμία περίπτωση η φράση αυτή δεν αφορούσε τις δαπάνες θέρμανσης για τον φετινό χειμώνα. Για όνομα του Θεού».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top