Σκρέκας: Όσο πιο χαμηλή κατανάλωση, τόσο πιο μεγάλη η επιδότηση

Επιδότηση για το φυσικό άεριο σε όσους δεν μπορούν να αλλάξουν καύσιμο

Για τη στήριξη των καταναλωτών «όσο μπορούμε» στο θέμα της ενέργειας δεσμεύτηκε ο Κώστας Σκρέκας, στον απόηχο των ανακοινώσεων για το πακέτο μέτρων, που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ.

«Θα στηρίξουμε όσο μπορούμε για να περάσουμε ομαλά τον χειμώνα. Είναι σημαντικό το θέμα της εξοικονόμηση ενέργειας, για παράδειγμα με το να ρυθμίσουμε τον θερμοστάτη έναν βαθμό πιο χαμηλά, θα μπορέσει να βοηθήσει το περιβάλλον, αλλά θα βοηθήσει και στην εξοικονόμηση ενέργειας», είπε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μιλώντας στο Mega.

«Mε το να ρυθμίσουμε τον θερμοστάτη έναν βαθμό πιο χαμηλά, θα μπορέσει να βοηθήσει το περιβάλλον, αλλά θα βοηθήσει και στην εξοικονόμηση ενέργειας», είπε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας

«Mε το να ρυθμίσουμε τον θερμοστάτη έναν βαθμό πιο χαμηλά, θα μπορέσει να βοηθήσει το περιβάλλον, αλλά θα βοηθήσει και στην εξοικονόμηση ενέργειας», είπε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας / Pixabay

Ο κ. Σκρέκας υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να επιδοτεί όλους τους λογαριασμούς, όλες τις μηνιαίες καταναλώσεις και όλα τα σπίτια, είτε είναι κύρια είτε μη κύρια κατοικία, ανεξαρτήτως εισοδήματος.

Λογαριασμός ρεύματος: Γενναία αναλογικά bonus για όσους κάνουν οικονομία

«Με μία διαφορά: θα υπάρξουν κλίμακες. Όσο πιο χαμηλή κατανάλωση έχει κάποιος, θα έχει μεγαλύτερη επιδότηση. Αλλά ακόμα και αυτός που έχει υψηλή κατανάλωση, είναι σε μια υψηλότερη κλίμακα, εάν καταφέρει να μειώσει κατά 15% την κατανάλωση ενέργειας, θα παίρνει μια επιπλέον επιδότηση. Άρα θα υπάρχουν κάποιες κλίμακες -θα τις ανακοινώσουμε και αυτές μαζί με το φυσικό αέριο (σ.σ. στα τέλη του μηνός)- όπου όποιος καταφέρει να έχει εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας 15% θα παίρνει μια επιπλέον επιδότηση», διευκρίνησε.

Σκρέκας: Μειώσαμε την κατανάλωση φυσικού αερίου - Θα μειωθεί και στο ρεύμα

«Βιώνουμε έναν ενεργειακό πόλεμο. H Ρωσία εκβιάζει την Ευρώπη, γιατί η Ευρώπη εξαρτάται από το ρωσικό φυσικό αέριο. Κλείνει τη στρόφιγγα, άρα μειώνει τη διάθεση του φυσικού αερίου προς την Ευρώπη και αυτό εκτινάσσει τις τιμές τα ύψη. Το φυσικό αέριο είναι 10 φορές πιο ακριβό σε σχέση με πέρσι και έχει παρασύρει και την ηλεκτρική ενέργεια», σημείωσε.

Nέα μέτρα-ΔΕΘ: Στα 350 ευρώ το επίδομα θέρμανσης - Αύξηση 6% στις συντάξεις

«Θα στηρίξουμε το φυσικό αέριο και τους πολίτες που δεν μπορούν να αντικαταστήσουν αυτό το καύσιμο με άλλο καύσιμο, αλλά δεν υπάρχει δυνατότητα από κανένα ευρωπαϊκό κράτος να απορροφήσει το σύνολό της τεράστιας αυτής αύξησης», συμπλήρωσε ο κ. Σκρέκας, τονίζοντας πως «αυτός ο χειμώνας θα είναι δύσκολος».

Άτοκα στεγαστικά δάνεια για αγορά κατοικίας από νέους - Τι προβλέπεται

Για τη στήριξη των πολιτών, που μπορούν να υποκαταστήσουν το καύσιμο που χρησιμοποιούν για τη θέρμανσή τους, είπε: «Όποιος χρησιμοποιεί φυσικό αέριο και μπορεί να το υποκαταστήσει με πετρέλαιο, αυτό θα μας δώσει τη δυνατότητα να μειώσουμε την εισαγωγή φυσικού αερίου και να έχει ο κόσμος χαμηλό κόστος θέρμανσης», ανέφερε ο υπουργός.

 

Επιταγή ακρίβειας: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι των 250 ευρώ

Όπως είπε, σε αυτούς θα δοθεί κίνητρο για να κάνουν τη μετατροπή και από εκεί και πέρα θα «ζυγίσουν» οι ίδιοι εάν τους συμφέρει να προχωρήσουν στην αλλαγή καυσίμου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top