Ενέργεια: Ικανοποίηση Μαξίμου για την αφύπνιση ΕΕ σε φυσικό αέριο - πλαφόν 

Ναι στην κοινή στάση αλλά να μη διασαλευθεί η προμήθεια φυσικού αερίου  

Πληροφορίες για το πώς τοποθετείται η ελληνική κυβέρνηση στα όσα είπε η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ειδικά ως προς το σκέλος του πλαφόν στο ρωσικό φυσικό αέριο, μετέδωσε ο  Γιώργος Ευγενίδης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα.  

Τα πέντε μέτρα που προτείνει για την αντιμετώπιση της κρίσης η Κομισιόν

Όπως ανέφερε, στην ελληνική κυβέρνηση επικρατεί ικανοποίηση για το γεγονός ότι η Ευρώπη επιτέλους κινείται, ειδικά για τον διαχωρισμό της τιμής φυσικού αερίου - ρεύματος, αλλά και για τον μηχανισμό πλαφόν στα κέρδη των εταιριών ενέργειας. Και αυτό γιατί, όπως λένε, έξι μήνες μετά την πρόταση Μητσοτάκη, η Ευρώπη προσχωρεί στην ελληνική γραμμή για την ανάγκη κοινής δράσης. 

Κυβέρνηση: «Ναι» σε κοινές παρεμβάσεις αλλά «να μην πυροβολήσουμε τα πόδια μας» 

Ο Γ. Ευγενίδης πρόσθεσε ότι το «αγκάθι» είναι το πλαφόν στο αέριο, διότι ο Πούτιν λέει ότι θα κόψει τη ροή, άρα θα επηρεαστεί συνολικά η τροφοδοσία, ακόμα και προς εμάς. 

«Αρχικά, από την κυβέρνηση λένε ότι είμαστε σε καλύτερη μοίρα από άλλες χώρες, λόγω της προμήθειας LNG. Και, επειδή θα υπάρξει μεγάλη κουβέντα για την πρόταση της κ. Φον Ντερ Λάιεν, αρμόδιο κυβερνητικό στέλεχος μου έλεγε ότι "δεν πρέπει να πυροβολούμε τα πόδια μας και, εν πάσει περιπτώσει, οι ευρωπαϊκές ενέργειες να μην διασαλεύσουν τη ροή του αερίου με δική μας υπαιτιότητα» πρόσθεσε ο πολιτικός συντάκτης του Star. 

«Τι καταλαβαίνουμε; Το Συμβούλιο των Υπουργών Ενέργειας της Παρασκευής δεν θα είναι εύκολο και δεν είναι σίγουρο ότι θα περάσουν όλες οι προτάσεις της Κομισιόν» σχολίασε ο Γ. Ευγενίδης.  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top