Παναγιώτης Κοντολέων: Ποιος είναι ο διοικητής της ΕΥΠ που παραιτήθηκε

Πώς από υπεύθυνος φύλαξης έγινε διοικητής της ΕΥΠ

Παράνομες παρακολουθήσεις, σοβαρές καταγγελίες, πολιτικά πρόσωπα, μυστικές υπηρεσίες και παραιτήσεις. Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών με την υπόθεση Ανδρουλάκη και τα κακόβουλα λογισμικά θυμίζουν ταινία κατασκοπίας. Ένας από τους πρωταγωνιστές ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ κύριος Παναγιώτης Κοντολέων ο οποίος παραιτήθηκε την Παρασκευή προκαλώντας αντιδράσεις και ερωτήματα, όπως ακριβώς είχε γίνει και με τον διορισμό του τρία χρόνια πριν.

Ντόμινο εξελίξεων για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ

 O Παναγιώτης Κοντολέων

 O Παναγιώτης Κοντολέων 

Δείτε εδώ το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Ο Παναγιώτης Κοντολέων γεννήθηκε το 1965 στην Αθήνα. Από υπεύθυνος φύλαξης, έγινε σε βάθος δεκαετιών διευθύνων σύμβουλος εταιρείων υπηρεσιών ασφαλείας.

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Οφείλω μια συγγνώμη στον Νίκο Ανδρουλάκη»

Τσίπρας-παρακολουθήσεις: «Δεν είναι μέγα λάθος, είναι μέγα σκάνδαλο»

Πώς όμως από τη φύλαξη εταιρειών και σπιτιών ανέλαβε τη φύλαξη της χώρας;

Στο βιογραφικό του δήλωνε ότι έχει πτυχίο και μεταπτυχιακό από τη Μεγάλη Βρετανία. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διαβεβαίωνε τότε ότι είχε όλα τα προσόντα. 

Άρειος Πάγος: Εισαγγελική έρευνα για διαρροές και παρακολουθήσεις της ΕΥΠ

«Όλο το επιτελείο που ασχολείται με τα θέματα εθνικής ασφάλειας έχει τα τυπικά και τα ουσιαστικά προσόντα για να επιτελέσει το καθήκον του», είχε δηλώσει τον Αύγουστο του 2019 ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Ωστόσο ο Αλέξης Τσίπρας είχε επικρίνει την κυβέρνηση ότι ο κύριος Κοντολέων δεν έχει τα τυπικά προσόντα, διότι τα πτυχία του δεν έχουν αναγνωριστεί από τον ΔΟΑΤΑΠ. 

Παναγιώτης Κοντολέων: Τα ερώτηματα που θα κληθεί να απαντήσει

Ωστόσο η κυβέρνηση επέμενε στην τοποθέτησή του και με τροπολογία επανακαθόρισε τα προσόντα για τη θέση του διοικητή της ΕΥΠ.

Τρία χρόνια μετά τον διορισμό του όμως και αφού έχει ξεσπάσει σάλος με τις καταγγελίες Ανδρουλάκη για παράνομες παρακολουθήσεις ο Παναγιώτης Κοντολέων παραιτείται «κατόπιν λανθασμένων ενεργειών που διαπιστώθηκαν στη διαδικασία των νόμιμων επισυνδέσεων», σύμφωνα  με την επίσημη ανακοίνωση του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού.  

Μαξίμου: Δε σχετίζεται η παραίτηση Δημητριάδη με το Predator 

Τώρα ο κύριος Κοντολέων θα κληθεί να απαντήσει σε συγκεκριμένα ερωτήματα:

  1. Πώς γίνεται και δεν ενημέρωσε επί τρεις μήνες από τον Σεπτέμβριο έως  τον Δεκέμβριο του 2021 ότι παρακολουθεί τον υποψήφιο αρχηγό του τρίτου κόμματος της ελληνικής Βουλής; Δεν το θεώρησε σοβαρό θέμα;
  2. Πώς δεν σκέφτηκε να ενημερώσει τον φυσικό του προϊστάμενο Γρηγόρη Δημητριάδη, ούτε αργότερα, ούτε πριν από 4 μήνες, όταν ξέσπασε η υπόθεση παρακολούθησης του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη; Ούτε καν την περασμένη Παρασκευή όταν είχε κληθεί να καταθέσει στην επιτροπή θεσμών και διαφάνειας της Βουλής;
  3. Γιατί αποφάσισε ξαφνικά να ενημερώσει τον κύριο Γρηγόρη Δημητριάδη την Πέμπτη  4 Αυγούστου;  

Οι απαντήσεις πιθανώς να δοθούν στην επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top