Στη δομή φιλοξενίας μεταναστών στο Σχιστό η ΥΠΕΞ της Γερμανίας Μπέρμποκ 

Συναντάται την Παρασκευή με τον Έλληνα ΥΠΕΞ Νίκο Δένδια   

Ανναλένα Μπέρμποκ Νότης Μηταράκης δομή φιλοξενίας Σχιστό

Τη δομή φιλοξενίας του Σχιστού επισκέφθηκε η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Ανναλένα Μπέρμποκ, συνοδευόμενη από τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη. Η κυρία Μπέρμποκ θα συναντηθεί αύριο Παρασκευή με τον ομόλογό της Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, ενώ θα γίνει δεκτή από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.  

Η ΥΠΕΞ Γερμανίας Α. Μπέρμποκ στη δομή φιλοξενίας στο Σχιστό

Η ΥΠΕΞ Γερμανίας Α. Μπέρμποκ στη δομή φιλοξενίας στο Σχιστό   

Δένδιας για νέα ΥΠΕΞ Γερμανίας: Συμβατές με Διεθνές Δίκαιο οι θέσεις της 

Όπως ανακοίνωσε το Yπουργείο Μετανάστευσης,  ο κ. Μηταράκης επισήμανε μετά το τέλος της επίσκεψης ότι «το μεταναστευτικό είναι μία κρίση που αφορά όλη την Ευρώπη, μία κρίση που πρέπει να αντιμετωπίσουμε με την αρχή της υπευθυνότητας, και κάθε κράτος είναι υπεύθυνο και για την προστασία των συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και για την προστασία των θεμελιωδών δικαιωμάτων. Την ίδια στιγμή χρειάζεται ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, ακόμα πιο έντονα για να μοιραστεί πιο δίκαια αυτό το μεταναστευτικό βάρος».

Η ΥΠΕΞ της Γερμανίας στην επίσκεψη στη δομή φιλοξενίας στο Σχιστό

Η ΥΠΕΞ της Γερμανίας στην επίσκεψη στη δομή φιλοξενίας στο Σχιστό  

Έκλεισαν 6 ξενοδοχειακές δομές φιλοξενίας προσφύγων

Ο Υπουργός Μετανάστευσης εξήρε επίσης τον  ρόλο της Γερμανίας αναφέροντας ότι «έχει παίξει ένα θετικό ρόλο στη δημιουργία του εθελοντικού μηχανισμού μετεγκατάστασης αιτούντων άσυλο στις χώρες πρώτης υποδοχής» αλλά και προσθέτοντας ότι «ως Ευρώπη, υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος να διανυθεί».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top