Πόθεν Έσχες: Οι βουλευτές - «πρωταθλητές» στα δάνεια 

Ποιος Υπουργός οφείλει 1,5 εκατ. ευρώ σε στεγαστικό δάνειο      

Βουλευτές που μέσα σε έναν χρόνο αύξησαν τις οφειλές τους σε δάνεια από τράπεζες αποκαλύπτουν τα στοιχεία για το πόθεν έσχες του 2021 που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Βουλή. 

Πόθεν έσχες: Οι πλούσιοι και οι φτωχοί της Βουλής 

Ο Γιώργος Ευγενίδης αναφέρθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star σε πολιτικά πρόσωπα με ενδιαφέρουσες «υποσημειώσεις»  στις δηλώσεις τους. 

Οι βουλευτές που αύξησαν τις οφειλές τους  

Οι πρώην και νυν βουλευτές που με βάση τα πόθεν έσχες έχουν τις μεγαλύτερες οφειλές, οι οποίες και αυξήθηκαν μέσα σε ένα χρόνο είναι:   

1. Έλενα Κουντουρά  (ΣΥΡΙΖΑ)

2021: 915.000 ευρώ 
2020: 897.000 ευρώ 

δάνειο Κουντουρά

Η εξέλιξη της οφειλής της Έλενας Κουντουρά 

2. Ηλίας Καματερός (ΣΥΡΙΖΑ) 

2021: 1,668 εκατ. ευρώ 
2020: 1,637 ΕΚ. ευρώ 

δάνειο Καματερού

Το δάνειο του βουλευτή Η. Καματερού  

3. Γιάννης Λοβέρδος 

2021: 995.000 ευρώ 
2020: 966.000 ευρώ 

‘Αγνωστο είναι αν η αύξηση των οφειλών οφείλεται σε αύξηση του ποσού των τόκων.   

Ο Υπουργός «πρωταθλητής» των δανείων  

«Πρωταθλητής» - Υπουργός των δανείων αναδεικνύεται ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης Χρήστος Στυλιανίδης, ο οποίος οφείλει σε στεγαστικό δάνειο ποσό 1, 5 εκατομμυρίου ευρώ! Όπως διευκρίνισε πάντως ο Γ. Ευγενίδης το δάνειο ελήφθη όταν ο κ. Στυλιανίδης ήταν Επίτροπος στην ΕΕ και είχε ένα εξαιρετικά υψηλό εισόδημα, αλλά σε κάθε περίπτωση το ποσό είναι εντυπωσιακό. 

«Πυρά» ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση για τα χρέη Κ. Μητσοτάκη – Υπουργών 

Με δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Νάσος Ηλιόπουλος ανακοίνωσε ότι  η αξιωματική αντιπολίτευση καταθέτει τροπολογία ώστε όλοι οι υπόχρεοι να δηλώνουν στο πόθεν έσχες όχι μόνο το ύψος των δανείων τους, αλλά και την πορεία τους, τις ρυθμίσεις δηλαδή που έχουν γίνει με τα απαραίτητα αποδεικτικά έγγραφα.

Ο κ. Ηλιόπουλος αναφέρει μεταξύ άλλων: 

«Ο κ. Μητσοτάκης χρωστά 1,3 εκατ. και μαζί με τους υπουργούς του έχουν συνολικά χρέη 12,7 εκατ. ευρώ, τα οποία κανείς δεν ξέρει πώς εξυπηρετούνται. Ενώ το κόμμα τους χρωστά περισσότερα από 350 εκατ. ευρώ που δεν θα ξεπληρωθούν ποτέ και κάθε χρόνο αυξάνονται».  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top