Σύνοδος Κορυφής ΕΕ: Έρχεται αυστηρή καταδίκη της Τουρκίας

Στήριξη στην Ελλάδα για τις προκλήσεις στο κείμενο συμπερασμάτων  

Αυστηρή καταδίκη της τουρκικής προκλητικότητας ετοιμάζουν οι Ευρωπαίοι στα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής, που ξεκινά την Πέμπτη, όπως μετέδωσε η ανταποκρίτρια του Star Μαρία Ψαρά, σχετικά με το τελικό κείμενο που θα εγκρίνουν οι 27 ηγέτες. 

Ξέφυγαν οι Τούρκοι με την Ψέριμο: Φωτογραφίες με στρατιωτικές εγκαταστάσεις

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα θέσει το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας, με έμφαση στην  αμφισβήτηση των συνόρων  με τις ανυπόστατες θεωρίες για τα νησιά. 

Δένδιας: Θα συνεχίσουμε να απαντάμε στις τουρκικές προκλήσεις 

Σύνοδος Κορυφής ΕΕ: Το προσχέδιο συμπερασμάτων 

Σε κίνηση στήριξης της Ελλάδας, το κείμενο των συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής  θα επαναλάβει  την αυστηρή προειδοποίηση  που είχαν απευθύνει οι Ευρωπαίοι ηγέτες στις 25 Μαρτίου και επιπλέον θα τονίζει: 

Σακελλαροπούλου: Αποστόμωσε Τούρκο βουλευτή στο Συμβούλιο της Ευρώπης  

«Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο  εκφράζει βαθιά ανησυχία για τις επανειλημμένες πρόσφατες ενέργειες και δηλώσεις της Τουρκίας και την καλεί να σεβαστεί την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα όλων των κρατών μελών της ΕΕ». 

Θα ζητά επίσης από την Τουρκία να σεβαστεί πλήρως το Διεθνές Δίκαιο, να αποκλιμακώσει τις εντάσεις προς το συμφέρον της περιφερειακής σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο και να προωθήσει τις σχέσεις καλής γειτονίας με βιώσιμο τρόπο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top