Ξέφυγαν οι Τούρκοι με την Ψέριμο: Φωτογραφίες με στρατιωτικές εγκαταστάσεις

Προκλητικοί ισχυρισμοί στα τουρκικά ΜΜΕ και για την επίσκεψη Μητσοτάκη 

To ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star (22/6/2022) για τις αναφορές τουρκικών ΜΜΕ στην Ψέριμο και στην «κατασκοπία» των Τούρκων μέσω φωτογραφιών      

«Ξέφυγαν» πάλι οι Τούρκοι στα ΜΜΕ της χώρας τους με την αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας στα νησιά του Αιγαίου, φθάνοντας στο σημείο να… κατασκοπεύουν με δορυφορικές φωτογραφίες την Ψέριμο.    

 Ερντογάν: Καταγγέλλει την Ελλάδα στο ΝΑΤΟ για τον στρατό στα νησιά

Να σημειωθεί ότι τα προφανώς ενορχηστρωμένα ρεπορτάζ παρουσιάσθηκαν στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu όπως και στην κρατική τηλεόραση TRT Haber,  με βίντεο και φωτογραφίες από «στρατιωτικές μονάδες στην Ψέριμο», που  «βρίσκεται σε απόσταση 8 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά της Αλικαρνασσού».

Η ανάρτηση Μητσοτάκη με την ελληνική σημαία στην Ψέριμο      

Για μία ακόμη φορά  οι Τούρκοι παρουσιάζουν το αφήγημα ότι «η Ελλάδα παραβιάζει τη Συνθήκη της Λωζάνης» για την αποστρατιωτικοποίηση, ενώ το TRT Haberυποστήριξε ότι  Ψέριμος αποτελεί τουρκικό νησί. Στο ίδιο πνεύμα υπενθύμισαν και την επίσκεψη που είχε πραγματοποιήσει στο νησί ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

η ελληνική σημαία ζωγραφισμένη στην Ψέριμο

η ελληνική σημαία ζωγραφισμένη στην Ψέριμο (πηγή Ευρωκίνηση) 

Τι αποκάλυψε ο Μητσοτάκης σε ψαρά στην Ψέριμο για τον Ερντογάν    

Στο δημοσίευμα εμφανίζεται και ο απόστρατος συνταγματάρχης της διεύθυνσης πληροφοριών της Αεροπορίας, Γκιουρσέλ Τοκμάκογλου να ισχυρίζεται ότι «το νησί Ψέριμος κατ’ εφαρμογή του άρθρου 12 της συνθήκης της λωζάννης βρίσκεται στα τρία μίλια από την ηπειρωτική μας χώρα και για αυτό το λόγο είναι δικό μας νησί». Πρόκειται όμως για ένα μεγαλοπρεπέστατο ψέμα καθώς πέραν όλων των άλλων,  η κοντινότερη απόσταση ανάμεσα στην Ψέριμο και στην ακτή της Μικράς Ασίας είναι 4,88 μίλια

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top