Σακελλαροπούλου: Αποστόμωσε Τούρκο βουλευτή στο Συμβούλιο της Ευρώπης   

Ηχηρή απάντηση για την προσφυγή στη Χάγη και τη δήθεν «αντίφαση»     

Το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star (22/6/2022) για τις προκλήσεις της Τουρκίας στο Συμβούλιο της Ευρώπης και τις απαντήσεις της Κ. Σακελλαροπούλου και Ελλήνων βουλευτών  

«Στη θέση του»  έβαλε Τούρκο βουλευτή η Πρόεδρος της Δημοκρατίας  Κατερίνα Σακελλαροπούλου, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα έχει αναγνωρίσει την υποχρεωτική δικαιοδοσία του διεθνούς δικαστηρίου της Χάγης, σύμφωνα με το άρθρο 36 του καταστατικού του, ήδη από το 1994. 

Ξέφυγαν οι Τούρκοι με την Ψέριμο: Φωτογραφίες με στρατιωτικές εγκαταστάσεις

Ο Τούρκος βουλευτής, έχοντας «άγνοια κινδύνου» προφανώς,  καθώς απευθυνόταν σε νομομαθή και μέχρι πρόσφατα ανώτατη δικαστικό, ισχυρίσθηκε ότι είναι αντιφατικό η Ελλάδα να ζητά από κοινού προσφυγή με την Τουρκία στη Χάγη, ενώ «δεν αναγνωρίζει το διεθνές δικαστήριο». 

Σακελλαροπούλου Συμβούλιο της Ευρώπης

Η Κ. Σακελλαροπούλου στην κοινοβουλευτική συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης  

«Η Τουρκία δεν έχει αποδεχθεί ποτέ την δικαιοδοσία του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης» απάντησε επίσης η Κατερίνα Σακελλαροπούλου στον Τούρκο βουλευτή που θέλησε  να κάνει επίδειξη ανθελληνικής προπαγάνδας - συνεχίζοντας την πρακτική των προκλήσεων της Άγκυρας τις τελευταίες εβδομάδες - και στο Συμβούλιο της Ευρώπης.  

Δένδιας: Θα συνεχίσουμε να απαντάμε στις τουρκικές προκλήσεις 

Τι απάντησε η Σακελλαροπούλου σε βουλευτή από τη Νορβηγία για το μεταναστευτικό

«Δεχόμαστε δυσανάλογες ροές μεταναστών και τώρα είναι σχετικά μειωμένες» απάντησε επίσης η Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε βουλευτή της Νορβηγίας που ρώτησε για τις συνθήκες στα ελληνικά νησιά και τη συνεργασία της Ελλάδας με τις χώρες της ΕΕ. 

«Είναι ένα ζήτημα που μας αφορά όλους και πρέπει όλοι να σκύβουμε πάνω σε αυτό. Χωρίς αλληλεγγύη δεν γίνεται» τόνισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, 

Η κυρία Σακελλαροπούλου πρόσθεσε για το ίδιο ζήτημα: 
 
«Στόχος της Ελλάδας ήταν οι ασφαλείς υποδομές, οι υπηρεσίες ασύλου ολοκληρώνουν τις διαδικασίες πολύ πιο γρήγορα, οι δομές φιλοξενίας ασυνόδευτων εποπτεύεται και πρέπει να έχω επισκεφτεί τέτοιες δομές. Έχουν γίνει πολλά αλλά αυτό είναι μια διαρκής διεκδίκηση».

Ανέφερε επίσης σχετικά με τη συνεργασία με την Τουρκία ότι η γειτονική μας χώρα «έχει σταματήσει να δέχεται επιστροφές με το πρόσχημα της πανδημίας και αυτό δεν είναι υπέρ του να συνεργαζόμαστε αρμονικά». 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top