Ενέργεια: Επιδότηση α λα ντίζελ και σε βενζίνη και «κόφτης» σε κλιματιστικά

Το σχέδιο για εξοικονόμηση ενέργειας – Τι θα γίνει με το Δημόσιο

Σχέδιο για την εξοικονόμηση ενέργειας, αλλά και την στήριξη των πολιτών για τις αυξημένες τιμές στα καύσιμα, επεξεργάζεται η κυβέρνηση.

Με το «καυτό» ελληνικό καλοκαίρι να βρίσκεται προ των πυλών, ο υπουργός Περιβάλλοντος, Κώστας Σκρέκας, δεν απέκλεισε να μπει «κόφτης» στη θερμοκρασία των κλιματιστικών στα δημόσια κτίρια.

Power Pass: Πότε θα μπουν τα λεφτά για την αναδρομική επιδότηση ρεύματος

Επιδοτήση ηλεκτρικών συσκευών: Ανοίγει η πλατφόρμα - Πώς κάνετε αίτηση

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, έκανε γνωστό ότι σύντομα η κυβέρνηση θα ανακοινώσει σχέδιο εξοικονόμησης ρεύματος σε εθνικό επίπεδο.

«Επειδή όλοι πρέπει να να βάζουμε πλάτη σε αυτή την συλλογική προσπάθεια θα παρουσιάσουμε και ένα συνολικό σχέδιο εξοικονόμησης ενέργειας. Διότι έχουμε ακόμη δρόμο να διανύσουμε σε αυτή την κατεύθυνση είτε μιλάμε για τα δημόσια κτίρια, είτε μιλάμε για τις ιδιωτικές κατοικίες», τόνισε.

Μητσοτάκης: Δε θα αφήσουμε απροστάτευτη την κοινωνία από την ακρίβεια

Εξάλλου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, τις προηγούμενες ημέρες έκανε λόγο για δράσεις που θα αφορούν το Δημόσιο σχετικά με την εξοικονόμηση ενέργειας.

Πρόωρες εκλογές: Τέλος στα σενάρια από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Οικονόμου 

Η Ισπανία και η Ιταλία, δύο μεσογειακές χώρες με παρόμοιο κλίμα με την Ελλάδα, ήδη έχουν λάβει μέτρα για την εξοικονόμηση ενέργειας στα δημόσια κτίρια.

Μοναδες κλιματιστικών

Σχέδιο για «κόφτη» στα κλιματιστικά στο δημόσια κτίρια για εξοικονόμηση ενέργειας σχεδιάζει η κυβέρνηση / Pixabay

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Ντράγκι αποφάσισε να μπει όριο στους 27 βαθμούς στον κλιματισμό των δημοσίων κτιρίων για το καλοκαίρι και τους 19 τον χειμώνα, με τα ιταλικά ΜΜΕ να ονομάζουν την απόφαση της κυβέρνησης «σχέδιο θερμοστάτη».

Παράλληλα, στο σχέδιο της κυβέρνησης βρίσκεται και η τηλεργασία στο Δημόσιο 3 φορές την εβδομάδα.

Επιδότηση α λα ντίζελ και σε βενζίνη

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο συρτάρι της κυβέρνησης υπάρχουν σκέψεις για επιδότηση βενζίνης στην αντλία, όπως γίνεται και στο πετρέλαιο κίνησης (15 λεπτά το λίτρο).

Επιδότηση καυσίμων και μετά τον Ιούνιο σκέφτεται η κυβέρνηση

Η νέα επιδότηση καυσίμων, εάν περάσει το σχέδιο, θα κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα με το ντίζελ.

Έρχεται νέο επίδομα καυσίμων – Πόσο θα είναι το νέο Fuel Pass

Απαντώντας, πάντως, σήμερα σε ερώτηση για νέο επίδομα καυσίμων, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας διπλωματικά απάντησε στον Σκάι: «Η τρέχουσα επιδότηση ισχύει έως και τον Ιούνιο. Άρα η συζήτηση είναι πρόωρη, αφορά τον Ιούλιο».

Στο ίδιο μηκος κύματος, και ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, είπε πως εάν υπάρξει δημοσιονομικό περιθώριο, θα δοθεί και νέα επιδότηση καυσίμων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top