Έρχεται νέο επίδομα καυσίμων – Πόσο θα είναι το νέο Fuel Pass

Σε καθημερινή βάση οι ανατιμήσεις στη βενζίνη και τα τρόφιμα

Καθημερινές είναι σχεδόν οι ανατιμήσεις στις τιμές των καυσίμων, προκαλώντας έντονο πονοκέφαλο στους οδηγούς, που βλέπουν παράλληλα τις αυξήσεις να ανεβάζουν προς τα πάνω και τις τιμές στα είδη πρώτης ανάγκης.

Βάση των στοιχείων, η μέση τιμή της αμόλυβδης έχει αγγίξει σε πανελλήνια βάση τα 2,26 ευρώ, η αμόλυβδη 100 οκτανίων περνά τα 2,4 ευρώ και το πετρέλαιο κίνησης πλησιάζει τα 1,9 ευρώ το λίτρο.

Τιμές αμόλυβδης βενζίνης στα νησιά / Μάιος 2022

Πάνω από 2,60 ευρώ έχει φτάσει η τιμή της απλής αμόλυβδης βενζίνης σε αρκετά νησιά / Πηγή: δελτίο ειδήσεων Alpha

Επιδότηση καυσίμων και μετά τον Ιούνιο σκέφτεται η κυβέρνηση

Σύμφωνα με πληροφορίες του Οικονομικού Ταχυδρόμου, η κυβέρνηση εξετάζει μία σειρά από μέτρα για να μειώσει τις επιβαρύνσεις στους πολίτες από την αύξηση στην τιμή της βενζίνης.

Μεταξύ άλλων, σχεδιάζεται να δοθεί νέο Fuel Pass για την αγορά καυσίμων που πιθανόν να έχει μεγαλύτερη επιδότηση από την προηγούμενη.

Γεωργιάδης: «Πιθανό να υπάρξουν μέτρα για τα καύσιμα και το καλοκαίρι»

Είναι επίσης πιθανόν να υπάρξουν στοχευμένες επιδοτήσεις σε κατοίκους των νησιών, όπου οι ανατιμήσεις είναι ακόμα μεγαλύτερες.

Όλη η διαδικασία για να λάβετε την επιδότηση καυσίμων fuel pass

«Δεν ξέρω αν θα γίνονται ανακοινώσεις για το Fuel Pass μήνα-μήνα γιατί είναι συνάρτηση των εξελίξεων στο μέτωπο του πληθωρισμού γενικότερα και αν θα υπάρχει μια καλή πορεία του τουρισμού», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης, μιλώντας στον Real FM.

Επίδομα καυσίμων: Πώς θα πάρουν το fuel pass όσοι δεν έχουν smartphone

Όπως εξήγησε, «αν το αέριο είναι χαμηλότερα και αν ο τουρισμός πάει καλύτερα από ότι υπάρχει στον προϋπολογισμό, θα δημιουργηθεί επιπλέον χώρος και μόλις το διαπιστώσουμε, θα χρησιμοποιηθεί για να ανακουφίσουμε τους πολίτες στον βαθμό που μπορούμε από τις επιπτώσεις».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top