Υπουργός Άμυνας ΗΠΑ: Η Ελλάδα θα στείλει κι άλλα όπλα στην Ουκρανία

Αντιδράσεις από ΣΥΡΙΖΑ: Ζητάμε άμεση ενημέρωση της Βουλής

Υπουργός Άμυνας ΗΠΑ

Νέα αποστολή όπλων στην Ουκρανία θα αποστείλουν η Ελλάδα και άλλες χώρες, όπως ενημέρωσε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Λόιντ Όστιν.

«Περίπου 20 χώρες ανακοίνωσαν νέα πακέτα βοήθειας και πολλές δίνουν πυρομαχικά πυροβολικού, συστήματα παράκτιας άμυνας, άρματα μάχης και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα που είναι κρίσιμης σημασίας. Άλλες δεσμεύτηκαν για την εκπαίδευση των δυνάμεων της Ουκρανίας και τη διατήρηση των στρατιωτικών της συστημάτων», είπε ο κ. Όστιν.

Ο Ζελένσκι καλεί συμμάχους να πιέσουν τη Ρωσία για ανταλλαγή κρατουμένων

Το στρατιωτικό υλικό, σύμφωνα με τον ίδιο, θα περιλαμβάνει συστήματα πυροβολικού πυρομαχικά.

«Σήμερα, πολλές χώρες ανακοίνωσαν νέες δωρεές συστημάτων πυροβολικού και πυρομαχικών που είναι ζωτικής σημασίας, μεταξύ των οποίων η Ιταλία, η Ελλάδα, η Νορβηγία και η Πολωνία», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ. 

Παναγιωτόπουλος: Αμυντική και ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία

Η χώρα μας έχει ήδη στείλει στα τέλη Φεβρουαρίου στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία, με δύο C-130.

Όπως είχε ξεκαθαρίσει ο Έλληνας υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ό,τι έχει δοθεί μέχρι σήμερα ως αμυντική βοήθεια στην Ουκρανία προέρχεται από τα αποθέματα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Στη Σούδα ο Παναγιωτόπουλος μαζί με Πάιατ και Αμερικανούς Γερουσιαστές

«Δεν υπάρχει καμία σκέψη να δοθεί οτιδήποτε αν αυτό σημαίνει με οποιοδήποτε τρόπο αποδυνάμωση των οπλικών συστημάτων που βρίσκονται στην αμυντική διάταξη της χώρας οπουδήποτε», είπε.

ΣΥΡΙΖΑ: Ζητάμε άμεση ενημέρωση της Βουλής

«Ενδεχόμενη αποστολή βαρύτερου οπλισμού στην Ουκρανία εμπλέκει ακόμη περισσότερο τη χώρας μας σε έναν εξελισσόμενο πόλεμο» αναφέρουν σε κοινή δήλωσή τους οι τομεάρχες Εθνικής Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Θεόδωρος Δρίτσας και Γιώργος Τσίπρας καθώς επίσης και ο τομεάρχης Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, κάνοντας λόγο για εξαιρετικά επικίνδυνες κινήσεις για τη χώρα εκ μέρους της κυβέρνησης.

ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη: Επιστρέφει με χειροκροτήματα, αλλά όχι με δεσμεύσεις  

 «Ενδεχόμενη αποστολή βαρύτερου οπλισμού στην Ουκρανία εμπλέκει ακόμη περισσότερο τη χώρας μας σε έναν εξελισσόμενο πόλεμο. Αυτό δεν το λέει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, το λέει το Διεθνές Δίκαιο. Έχουν επίγνωση στο υπουργείο Άμυνας, στο υπουργείο Εξωτερικών και στο Μαξίμου τι σημαίνει η εμπλοκή αυτή ή το μόνο που ενδιαφέρει είναι να γίνεται αρεστός ο πρωθυπουργός στην Ουάσιγκτον; Πότε αποφασίστηκε μια τέτοια σοβαρότατη επιλογή; Με ποιες διαδικασίες; Συνεδρίασε το ΚΥΣΕΑ; Αποφασίζεται η εμπλοκή της χώρας μας σε ένα πόλεμο στη γειτονιά μας και είναι όλα business as usual; Οι κινήσεις της κυβέρνησης είναι εξαιρετικά επικίνδυνες για τη χώρα και τον ελληνικό λαό. Και την ίδια στιγμή δεν εξασφαλίζονται όροι αντιμετώπισης ενδεχόμενης νέας έντασης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας», αναφέρουν, μεταξύ άλλων, ζητώντας την άμεση ενημέρωση των κομμάτων στη Βουλή.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top