Παναγιωτόπουλος: Αμυντική και ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία 

Τι δήλωσε στη συνάντηση των 40 Υπουργών Άμυνας σε βάση της Γερμανίας    

Νίκος Παναγιωτόπουλος συνάντηση Υπουργών Άμυνας

«Η Ελλάδα βοηθά τον λαό της Ουκρανίας» διαμήνυσε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος συμμετείχε σήμερα Τρίτη 26 Απριλίου σε συνάντηση Υπουργών Άμυνας από 40 χώρες, που οργανώθηκε με πρωτοβουλία του Υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Ώστιν στην αεροπορική βάση «Ramstein», στη Γερμανία. 

Ν. Παναγιωτόπουλος στη συνάντηση του Remstein για την Ουκρανία

Ο Υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος στη συνάντηση του Ramstein για την Ουκρανία  

Μολδαβία: Οι ενδείξεις για επίθεση των Ρώσων - Οι ομοιότητες με την Κύπρο

Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι εξελίξεις στην Ουκρανία μετά την ρωσική εισβολή και η ανάγκη άμεσης παροχής βοηθείας προς τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις για την πρόασπιση της ανεξαρτησίας, κυριαρχίας και εδαφικής ακεραιότητας της χώρας.

 Τηλεφωνική Επικοινωνία Παναγιωτόπουλου με τον Ουκρανό Υπουργό Άμυνας

Παναγιωτόπουλος: Κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου η εισβολή στην Ουκρανία 

Κατά την παρέμβασή του ο κ. ΥΕΘΑ τόνισε ότι η εισβολή στην Ουκρανία αποτελεί κατάφωρη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου που υπονομεύει την ευρωπαϊκή ασφάλεια και τα θεμέλια της διεθνούς έννομης τάξης.

Ουκρανία: Η Μόσχα απειλεί τη Δύση με πυρηνικό πόλεμο

Η Ελλάδα, υπογράμμισε, υιοθέτησε από την πρώτη στιγμή σαφή και κατηγορηματική στάση εναντίον της εισβολής και του ρωσικού αναθεωρητισμού και συντάχθηκε με εταίρους και συμμάχους της όσον αφορά την απόφαση επιβολής κυρώσεων και πλήρους εφαρμογής τους, παρά το βαρύ οικονομικό τίμημα που συνεπάγονται.

Ουκρανία: Βομβαρδίστηκαν πέντε σιδηροδρομικοί σταθμοί - Αναφορές για θύματα

Σε πνεύμα αλληλεγγύης και στήριξης προς την Ουκρανία, η χώρα μας, κατόπιν διαβούλευσης με τους εταίρους στην Ε.Ε. και τους συμμάχους στο ΝΑΤΟ, προσφέρει κάθε δυνατή βοήθεια ανθρωπιστική και αμυντική, συνεισφέροντας στον αγώνα του ουκρανικού λαού για άμυνα και προστασία της ελευθερίας του.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top