Τηλεφωνική Επικοινωνία Παναγιωτόπουλου με τον Ουκρανό Υπουργό Άμυνας

Συνάντηση Παναγιωτόπουλου με τον Βρετανό υφυπουργό Άμυνας

Ν. Παναγιωτόπουλος

 
O Υπουργός Εθνικής Αμύνης Νίκος Παναγιωτόπουλος είχε σήμερα Παρασκευή 18 Μαρτίου 2022, τηλεφωνική συνομιλία με τον Υπουργό Άμυνας της Ουκρανίας Ολεξίι Ρεζνίκωφ (Oleksii Reznikov).

Ουκρανία: Πυραυλικές επιθέσεις και βομβαρδισμοί σε Κίεβο, Λβιβ, Χάρκοβο

Ο Υπουργός εξέφρασε την αμέριστη υποστήριξη της Ελλάδος στην κυριαρχία, ανεξαρτησία και εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας, επισημαίνοντας ότι η εισβολή και οι αναθεωρητικές ενέργειες της Ρωσίας συνιστούν κατάφωρη παραβίαση Διεθνούς Δικαίου.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος ανεφέρθη στην βοήθεια που παρέσχε από την πρώτη στιγμή η Ελλάδα στην Ουκρανία για στήριξη και σε πνεύμα αλληλεγγύης προς τον Ουκρανικό λαό. 

Οι δυο Υπουργοί συζήτησαν, επίσης, για την δραματική κατάσταση στις περιοχές της Ουκρανίας όπου διαβιώνει η ελληνική Ομογένεια και την ανάγκη παροχής, προς αυτή, ανθρωπιστικού υλικού και αρωγής.
 

Συνάντηση Παναγιωτόπουλου με τον Βρετανό Υπουργό Άμυνας 

O Νίκος Παναγιωτόπουλος δέχθηκε νωρίτερα σήμερα στο γραφείο του τον Υφυπουργό Αμύνης του Ηνωμένου Βασιλείου Τζέρεμυ Κιν.

Ο Ν. Παναγιωτόπουλος με τον Βρετανό υφυπουργό Άμυνας

Ο Ν. Παναγιωτόπουλος με τον Βρετανό υφυπουργό Άμυνας  

Στο κάδρο του πολέμου στην Ουκρανία η Ελλάδα με αφορμή τους S – 300

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι εξελίξεις στην Ουκρανία και θέματα ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή. 

Παναγιωτόπουλος: Δε θα στείλουμε μαχητικά αεροσκάφη στην Ουκρανί

«Αντηλλάγησαν  απόψεις για δυνατότητες συνεργασίας σε αμοιβαίως επωφελή, εξοπλιστικά προγράμματα και υπογραμμίστηκε η σημασία της περαιτέρω ενισχύσεως της διμερούς αμυντικής συνεργασίας, με γνώμονα την προώθηση της ασφάλειας και σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο» αναφέρει επίσης το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας στην ανακοίνωσή του. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top