Παναγιωτόπουλος: Δε θα στείλουμε μαχητικά αεροσκάφη στην Ουκρανία

«Ο κόσμος έχει αλλάξει και έχει γίνει πιο σκοτεινός και επικίνδυνος»

«Δεν έχουν βάση τα δημοσιεύματα που αναφέρουν πιθανή εμπλοκή σε αεροπορικές επιχειρήσεις», ανέφερε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος τη Δευτέρα στη Βουλή, διαψεύδοντας κατηγορηματικά τις πληροφορίες ότι η ΕΕ θα στείλει μαχητικά αεορσκάφη για να συνδράμει την Ουκρανία.

Όπως είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, οι Ουκρανοί ζήτησαν να τους διατεθούν ρωσικής τεχνολογίας αεροσκάφη και αμυντικό υλικό σοβιετικού τύπου, με το οποίο είναι εξοικειωμένοι οι Ουκρανοί.

«Σκιά» χρεοκοπίας πάνω από τη Ρωσία - Περιορισμοί στη φυγή ξένων κεφαλαίων

«Δεν υπάρχει περίπτωση ελληνικά αεροσκάφη να εισφέρουν σε αυτή την υπόθεση! Δεν χρησιμοποιούμε ούτως ή άλλως τέτοια αεροσκάφη αλλά και αυτά τα κράτη που έχουν δε νομίζω να δώσουν βοήθεια» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παναγιωτόπουλος.

«Θα τα χρησιμοποιήσει εάν… »: Ανησυχία σε Ευρώπη για τα πυρηνικά του Πούτιν

Ο ίδιος απάντησε και σε όσους άσκησαν κριτική για την αποστολή αμυντικού υλικού στην Ουκρανία από την Ελλάδα, λέγοντας: «Ό,τι έδωσε η Ελλάδα, δεν το έδωσε αποδυναμώνοντας κάποια αμυντική δομή της χώρας στην πρώτη ή τη δεύτερη γραμμή. Έδωσε ένα ελάχιστο κομμάτι από τα αποθέματα της».

Παράλληλα, συμπλήρωσε ότι η χώρα μας δεν έδρασε μονομερώς παρέχοντας βοήθεια στην Ουκρανία, αλλά έδρασε συντασσόμενη πλήρως με τους εταίρους και τους συμμάχους της στην ΕΕ με βάση δύο αποφάσεις του συμβουλίου ασφαλείας της Ε.Ε και στρατιωτικής βοήθειας.

«Ο κόσμος έχει αλλάξει. Το περιβάλλον είναι επικίνδυνο και δυνητικά απειλητικό για τη χώρα μας. Ο πόλεμος ήρθε στην Ευρώπη επειδή ένας άνδρας αποφάσισε ότι η ύπαρξη μιας χώρας είναι λάθος. Ότι μια χώρα πρέπει να συντριβεί», πρόσθεσε ο κ. Παναγιωτόπουλος.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top