Κογκρέσο ΗΠΑ: Όχι στο αίτημα Τουρκίας για F16 μετά την επίσκεψη Μητσοτάκη  

Μήνυμα στήριξης στην Ελλάδα απέναντι στην τουρκική «γαλάζια πατρίδα»  

Πλούσιο παρασκήνιο από τις επαφές του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ μετέδωσε ο ανταποκριτής του Star Δημήτρης Σουλτογιάννης, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα.      

Μητσοτάκης Κογκρέσο Χάρις Πελόζι

Η ομιλία Μητσοτάκη στο Κογκρέσο ενώπιον Καμάλα Χάρις και Νάνσι Πελόζι 

Μητσοτάκης στο Κογκρέσο: Δε θα ανεχθούμε παραβιάσεις της κυριαρχίας μας 

Όσον αφορά το αίτημα αναβάθμισης των μαχητικών αεροσκαφών F-16 από την Τουρκία, ο ανταποκριτής του Star ανέφερε ότι το τουρκικό αίτημα αυτή τη στιγμή δείχνει να μην έχει τύχη στο Κογκρέσο και  θα είναι πολύ δύσκολο να περάσει. Και βέβαια, όπως πρόσθεσε,  ούτε συζήτηση για προμήθεια 40 νέων  F- 16. 

Πελόζι στον Μητσοτάκη: Είμαστε μαζί σας    

Ο Δ. Σουλτογιάννης μετέδωσε μάλιστα την πληροφορία ότι η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι είπε στον πρωθυπουργό  «είμαστε μαζί σας»,  όταν της παρουσίασε τους χάρτες της τουρκικής προκλητικότητας με τη «γαλάζια πατρίδα»  και τις υπερπτήσεις στα νησιά. 

O Μητσοτάκης έδειξε και στην Πελόζι τον χάρτη της «Γαλάζιας Πατρίδας»

Ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε και κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Μπομπ Μενέντεζ, ο οποίος απορρίπτει πλήρως τους τουρκικούς εξοπλισμούς. 

Χαρακτηριστικό είναι ότι μετά  την ομιλία του πρωθυπουργού στο Κογκρέσο καταγράφηκαν   δεκάδες διθυραμβικές αναρτήσεις στα  μέσα κοινωνικής δικτύωσης  από  Γερουσιαστές,   Δημοκρατικούς και Ρεμπουμπλικανούς, που όπως είπε ο ανταποκριτής του Star,   αποτυπώνουν το πολύ θερμό κλίμα για την Ελλάδα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη που επικρατεί στις Ηνωμένες Πολιτείες.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top