O Μητσοτάκης έδειξε και στην Πελόζι τον χάρτη της «Γαλάζιας Πατρίδας»

«Είμαστε μαζί σας» είπε η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τον χάρτη της «Γαλάζιας Πατρίδας», στην οποία έχει αναφερθεί και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έδειξε και στη Νάνσι Πελόζι ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τόσο την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, όσο και τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας Μπομπ Μενέντεζ και μέλη του Κογκρέσου των ΗΠΑ, με χάρτες και στοιχεία για την τουρκική προκλητικότητα και τις υπερπτήσεις στο Αιγαίο.

O χάρτης της Γαλάζιας Πατρίδας

Ο χάρτης της Γαλάζιας Πατρίδας, που έδειξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Τζο Μπάιντεν, τη Νάνσι Πελόζι, αλλά και μέλη του Κογκρέσου

ΗΠΑ: Θερμό κλίμα και στη συνάντηση Μητσοτάκη με Πρόεδρο της Βουλής Πελόζι 

Μάλιστα, επεσήμανε ότι οι παραβιάσεις γίνονται με τα F-16 που θέλει να αναβαθμίσει και να αυξήσει η Τουρκία.

«Είμαστε μαζί σας», φέρεται να διαβεβαίωσε τον πρωθυπουργό η Νάνσι Πελόζι, χωρίς να κρύψει τη δυσαρέσκεια της για τον αναθεωρητισμό της Τουρκίας.

Μητσοτάκης - Πελόζι

«Είμαστε μαζί σας», φέρεται να διαβεβαίωσε τον πρωθυπουργό η Νάνσι Πελόζι / Πηγή φωτογραφίας: Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού

«Αλλάζει πίστα» η Ελλάδα αν πάρει τα  F - 35 από τις ΗΠΑ

Εξάλλου, η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων χαρακτήρισε «υπέροχη και μοναδικής έμπνευσης» την ομιλία του πρωθυπουργού.

Το παρασκήνιο της συνάντησης Μητσοτάκη - Μπάιντεν

Η Νάνσι Πελόζι συνέκρινε τον λόγο του Κυριάκου Μητσοτάκη με αντίστοιχη ομιλία με θέμα τη δημοκρατία που είχε εκφωνήσει πριν από 30 χρόνια ο Τσέχος Πρόεδρος και διάσημος συγγραφέας Βάτσλαβ Χάβελ. «Η σημερινή ομιλία του πρωθυπουργού είναι αυτής της κατηγορίας», επεσήμανε. 

Μητσοτάκης στο Κογκρέσο: Δε θα ανεχθούμε παραβιάσεις της κυριαρχίας μας

Υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε δείξει τους χάρτες της «Γαλάζιας Πατρίδας» και στον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

Στόχος του πρωθυπουργού ήταν να πείσει τους συνομιλητές να μην άρει το Κογκρέσο το εμπάργκο που έχει θέσει στην αναβάθμιση των αεροσκαφών F-16, που διαθέτει η Άγκυρα, αλλά και στη συμμετοχή της στην κατασκευή και προμήθεια αεροσκαφών 5ης γενιάς, τύπου F-35.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top