«Αλλάζει πίστα» η Ελλάδα αν πάρει τα  F - 35 από τις ΗΠΑ     

Το «αόρατο» μαχητικό εφιάλτης για τους Τούρκους

F - 35

Αλλάζει για τα καλά  η αποτρεπτική ισχύς της Ελλάδας αν ενταχθεί στο πρόγραμμα απόκτησης F - 35 από τις ΗΠΑ   

Την επιθυμία της χώρας να ενταχθεί στο πρόγραμμα των κορυφαίων μαχητικών αεροσκαφών F -  35 εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Αμερικανό Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν. Πρόκειται για μια μακροχρόνια επένδυση στο πλαίσιο της αμυντικής συμφωνίας, που αν ευοδωθεί  θα αλλάξει τους συσχετισμούς στον αέρα και θα χαρίσει στην χώρα μας μέγιστη αποτρεπτική ικανότητα απέναντι στην επιθετικότητα των Τούρκων.  

Μητσοτάκης στο Κογκρέσο: Δε θα ανεχθούμε παραβιάσεις της κυριαρχίας μας 

Όπως ανέφερε ο Σπύρος Λάμπρου στο ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star, πρόκειται για το απόλυτο μαχητικό πέμπτης γενιάς, που ετοιμάζεται να βάλει στη  φαρέτρα της η Ελλάδα μετά τη συνάντηση Μητσοτάκη -  Μπάιντεν. Πόσο ανάγκη έχει η χώρα μας το «αόρατο»  αεροσκάφος των Αμερικανών. 

 
«Σίγουρα το έχουμε μεγάλη ανάγκη. Είναι ένα αεροσκάφος με τεράστιες δυνατότητες. Σίγουρο και ικανό για μεγάλα πλήγματα» δήλωσε ο Ευάγγελος Γεωργούσης, αντιπτέραρχος ε.α. στο ρεπορτάζ του Star.    

ΗΠΑ: Θερμό κλίμα και στη συνάντηση Μητσοτάκη με Πρόεδρο της Βουλής Πελόζι 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε το θέμα αγοράς μιας μοίρας F - 35 μέχρι το 2028, όταν θα υπάρχει δημοσιονομικός χώρος αφού πρόκειται για ένα ιδιαίτερα ακριβό όπλο. 

«Θα συνεχίσουμε τη μακροχρόνια συνεργασία μας μεταξύ των αμυντικών μας βιομηχανιών. Θα ξεκινήσουμε τη διαδικασία για την απόκτηση μιας μοίρας αεροσκαφών F-35. Και ελπίζουμε να είμαστε σε θέση να προσθέσουμε αυτό το φανταστικό αεροπλάνο στην δύναμη της Ελληνικής Αεροπορίας πριν από το τέλος αυτής της δεκαετίας» τόνισε ο Πρωθυπουργός, από την Ουάσιγκτον  

Γιατί «αλλάζει πίστα» η Πολεμική Αεροπορία της Ελλάδας με τα  F - 35  

Το F - 35 είναι ένα αόρατο μαχητικό που μπορεί να πέτυχει συντριπτικά πλήγματα στην καρδιά του εχθρού. 

Star  F - 35 

To αόρατο μαχητικό F - 35 

Η ακτίνα δράσης των όπλων του είναι τέτοια που πριν αντιδράσει οποιαδήποτε άμυνα, μπορεί να έχει πέτυχει στόχο 500 και 600 μίλια από το σημείο που πετά.

Τα ραντάρ των S 400, που έχουν οι Τούρκοι αλλά και διαφορετικών εξελιγμένων αμυντικών συστημάτων δεν μπορούν να εντοπίσουν το μαχητικό φάντασμα που έχει ένα ακόμα τεράστιο χάρισμα.

Το λογισμικό του είναι τέτοιο που μπορεί να συλλέγει πληροφορίες και να κατευθύνει άλλα μαχητικά η πλοία στους στόχους που επιλέγει. Είναι ένας στρατηγός στον αέρα.

Αλλά και μέχρι να έρθουν τα  F – 35, τα Rafale και τα  F - 16 θα μπορούν  καλύψουν ό, τι κενό υπάρχει και να υπάρξει ισχυρή αποτρεπτική δύναμη από αέρος στην Τουρκία, που αν επιχειρήσει το παραμικρό, θα κινδυνεύει να μείνει σε δύο μέρες χωρίς αεροπλάνο να πετάει.

Απάντηση στην Άγκυρα  για το ενδεχόμενο αναβάθμισης των τουρκικών F - 16 και την αγορά νέων, έδωσε ο Γερουσιαστής Μενέντεζ, μιλώντας αποκλειστικά στον Δημήτρη Σουλτογιάννη.

«Η ρητορική της Τουρκίας είναι πολύ επικίνδυνη. Οι S- 400 της στερούν τα F-35,  ενώ η συμπεριφορά της στην Ανατολική Μεσόγειο δε συνάδει με τις αμυντικές της απαιτήσεις για αγορά και αναβάθμιση των F-16» διαμήνυσε ο Γερουσιαστής. 

Εκτός από την αγορά των  F - 35 φως φαίνεται να υπάρχει και στην ευρύτερη συνεργασία της αμερικανικής εταιρίας Λόκχιντ Μάρτιν με την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ). 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top