Πώς θα γίνει Dumfries House το Τατόι - Η συνάντηση Μητσοτάκη με τον Κάρολο

Στη Σκωτία ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στη Σκωτία μεταβαίνει σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος θα συναντηθεί με τον τον Πρίγκιπα της Ουαλίας, Κάρολο στο εντυπωσιακό Dumfries House. Θα γίνει και το Τατόι σαν το εμβληματικό κτήμα;

Στη Σκωτία, μετά από πρόσκληση του Πρίγκιπα Καρόλου μεταβαίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού, ο κ. Μητσοτάκης θα ξεναγηθεί και θα φιλοξενηθεί στο ιστορικό κτήμα και τα κτίρια του 18ου αιώνα του Dumfries House, που διαχειρίζεται το Ίδρυμα του Πρίγκιπα της Ουαλίας με τη μορφή κοινωνικής προσφοράς.

 

 

Κατά τη συνάντηση με τον Διάδοχο του Βρετανικού Θρόνου θα συζητηθεί, μεταξύ άλλων, η δυνατότητα άντλησης ιδεών από τον τρόπο ανάπτυξης του Dumfries House για την μελλοντική αξιοποίηση του κτήματος Τατοΐου.

 

 

 

 

Για το θέμα αυτό ο Πρίγκιπας της Ουαλίας είχε εκφράσει προσωπικό ενδιαφέρον, όταν είχε επισκεφθεί την Ελλάδα για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 και είχε συναντηθεί με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου στις 25 Μαρτίου 2021.

Κυριάκος Μητσοτάκης - Πρίγκιπας Κάρολος

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Πρίγκιπας Κάρολος στην Αθήνα, κατά την επίσκεψη του πρίγκιπα της Ουαλίας στην Ελλάδα για τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση, την 25η Μαρτίου 2021 - Eurokinissi

Η ιστορία του Dumfries House - Εντυπωσιακές εικόνες από το κτήμα του 18ου αιώνα

Το Dumfries House είναι εξοχική κατοικία στο Ayrshire της Σκωτίας. Βρίσκεται μέσα σε ένα μεγάλο κτήμα, περίπου δύο μίλια (3 χλμ.) δυτικά του Cumnock.

Είναι μια από τις ελάχιστες κατοικίες με πολλά αυθεντικά έπιπλα του 18ου, συμπεριλαμβανομένων ειδικά παραγγελθέντων κομματιών Thomas Chippendale. Χτίστηκε τη δεκαετία του 1750 για τον William Dalrymple, 5ο κόμη του Dumfries. Αφού το κληρονόμησε ο δεύτερος Μαρκήσιος του Bute το 1814, παρέμεινε στην οικογένειά του μέχρι το 2007, όταν ο 7ος Μαρκήσιος το πούλησε για 45 εκατομμύρια λίρες, λόγω του κόστους συντήρησης.

 

 

 

 

 

 

Το σπίτι επαναλειτούργησε το 2008 και ξεκίνησαν δημόσιες ξεναγήσεις. Έκτοτε, διάφορα άλλα τμήματα του κτήματος έχουν επαναλειτουργήσει για διάφορες χρήσεις, όπως εκπαιδευτικές.

 

 

Το εντυπωσιακό οίκημα και το κτήμα ανήκουν πλέον στο ίδρυμα του Πρίγκιπα Καρόλου και αποτελούν πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες. Στον χώρο γίνονται ακόμα και γαμήλιες εκδηλώσεις. 

 

 

Σκοπός του όλου εγχειρήματος ήταν η αξιοποίηση του κτήματος για να γίνει μια αυτάρκης επιχείρηση, αναζωογονώντας στην πορεία και την τοπική οικονομία.

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top