Προ των πυλών οι ανακοινώσεις για κατώτατο μισθό – Στο Μαξίμου ο Χατζηδάκης

Οικονόμου: Θα συνεχιστεί και τον Μάιο η στήριξη στους λογαριασμούς ενέργει

Προ των πυλών είναι οι ανακοινώσεις για την αύξηση του κατώτατου μισθού από την 1η Μαΐου, τη δεύτερη μέσα στο έτος, μετά την αύξηση που έγινε την 1η Ιανουαρίου 2022.

«Είμαστε πάρα πολύ κοντά στις ανακοινώσεις, θα πρόκειται για μια ουσιαστική και γενναία ενίσχυση του εισοδήματος», σημείωσε ο Γιάννης Οικονόμου.

Κατώτατος μισθός: Τα 24 επιδόματα που αυξάνονται από την 1η Μαΐου

Όπως εξήγησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας στον Σκάι, σήμερα στις 12.30 ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, θα επισκεφτεί τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου για να του ανακοινώσει την ολοκλήρωση της διαβούλευσης για την αύξηση στον κατώτατο μισθό.

Όλα τα σενάρια για τον κατώτατο μισθό - Σε ισχύ από 1η Μαΐου

Ακρίβεια: «Παράθυρο» για αύξηση κατώτατου μισθού και το 2023

Κωστής Χατζηδάκης - Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, θα επισκεφτεί τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου για να του ανακοινώσει την ολοκλήρωση της διαβούλευσης για την αύξηση στον κατώτατο μισθό / Φωτογραφία αρχείου από Eurokinissi

Όπως έχει ξεκαθαρίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η αύξηση του βασικού μισθού θα είναι σημαντική. Ο νέος βασικός μισθός θα είναι πάνω από 700 ευρώ, ενώ οι πληροφορίες τον τοποθετούν ανάμεσα σε 703 και 716 ευρώ (αύξηση 6 με 8%).

Θα συνεχιστεί και τον Μάιο η στήριξη στους λογαριασμούς ενέργειας

Ο κ. Οικονόμου σημείωσε η οριζόντια στήριξη της κυβέρνησης στην κοινωνία για την τιμή του ρεύματος θα συνεχιστεί και τον Μάιο, όπως δεσμεύτηκε και ο κ. Μητσοτάκης, μιλώντας τη Μεγάλη Τρίτη από τη Ρεβυθούσα.

Μητσοτάκης για ενεργειακή επάρκεια: Έτοιμοι και για το χειρότερο σενάριο

«Η χώρα μας είναι η 15η σε ακρίβεια στην λιανική τιμή πώλησης του ηλεκτρικού ρεύματος. Η πολιτική μας έχει οδηγήσει στο να υπάρχουν άλλοι 15 ακριβότεροι από εμάς» είπε αναγνωρίζοντας ωστόσο ότι η επιβάρυνση σε όλους είναι πολύ μεγάλη.

Παρέμβαση για φθηνότερη τιμή αερίου και ρεύματος από την κυβέρνηση

Όπως είπε, η κυβέρνηση περιμένει την πρόταση της Κομισιόν τον Μάιο και επανέλαβε ότι «αν δεν υπάρξει ευρωπαϊκή απάντηση, επεξεργαζόμαστε το δικό μας πολύ αποφασιστικό σχέδιο. Μια πολύ αποφασιστική παρέμβαση και με διάρκεια».

Ο κ. Οικονόμου σημείωσε πως ότι το εθνικό σχέδιο θα παρεμβαίνει είτε στον τρόπο με τον οποίο διαμορφώνεται η τιμή, είτε θα προβλέπει τη χρηματοδότηση των πολιτών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top