Μητσοτάκης: «Η αύξηση του κατώτατου μισθού από 1η Μαΐου θα είναι σημαντική»

Πού αναμένεται να «κλείσει» ο νέος βασικός μισθός

Τη δέσμευση ότι η αύξηση του κατώτατου μισθού, η οποία θα ανακοινωθεί και θα ισχύσει από 1η Μαΐου, θα είναι σημαντική έδωσε – για ακόμη μία φορά – ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Την 1η Μαΐου, όπως έχω δεσμευθεί, θα αυξηθεί σημαντικά ο κατώτατος μισθός, γιατί το μέρισμα ανάπτυξης θα πρέπει να διανέμεται δίκαια όχι μόνον στις επιχειρήσεις, αλλά και στους εργαζομένους», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός κατά την παρέμβαση του στην προσυνεδριακή συζήτηση της Νέας Δημοκρατίας στη Νίκαια με θέμα την κοινωνική πολιτική και την ισότητα.

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι η δεύτερη - εντός του τρέχοντος έτους - αύξηση του κατώτατου μισθού θα συνεκτιμά τόσο την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων, αλλά και τον πληθωρισμό, που – όπως είπε – ροκανίζει το διαθέσιμο εισόδημα.

«Κλειδώνει» στα 710 ευρώ ο νέος κατώτατος μισθός – Τι ισχύει με τριετίες

Συνεχίζοντας, ο πρωθυπουργός σημείωσε πως η πλέον αποτελεσματική κοινωνική πολιτική είναι η μείωση της ανεργίας και η δημιουργία νέων, καλών θέσεων απασχόλησης.

O Κυριάκος Μητσοτάκης στη Νίκαια στην προσυνεδριακή συζήτηση της ΝΔ

«Την 1η Μαΐου, όπως έχω δεσμευθεί, θα αυξηθεί σημαντικά ο κατώτατος μισθός», τόνισε ο πρωθυπουργος, Κυριάκος Μητσοτάκης / Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi

Υπενθύμισε, δε,  πως εν μέσω ενός πολύ δύσκολου οικονομικού και πολιτικού περιβάλλοντος η κυβέρνηση της ΝΔ κατόρθωσε να μειώσει την ανεργία στο 12,8% από το 17,2%, που την παρέλαβε τον Ιούλιο του 2019.

Ακρίβεια: «Παράθυρο» για αύξηση κατώτατου μισθού και το 2023

«Δεν θα είμαι ικανοποιημένος έως ότου αυτό το ποσοστό πέσει κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο», συμπλήρωσε.

Πόσο θα αυξηθεί ο κατώτατος μισθός από την 1η Μαΐου

Η διαδικασία για τη διαμόρφωση του νέου κατώτατου μισθού βρίσκεται στην τελική ευθεία.

Ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, αναμένεται τις επόμενες ημέρες να εισηγηθεί τον νέο βασικό μισθό στο υπουργικό συμβούλιο.

O υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, στην προσυνεδριασκή συζήτηση της ΝΔ στη Νίκαια

Ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης / Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η αύξηση του κατώτατου μισθού θα είναι ανάμεσα σε 6% και 8%, δηλαδή ο νέος κατώτατος μισθός θα είναι ανάμεσα σε 703 και 716 ευρώ.

Οι εκτιμήσεις είναι ότι πολύ πιθανόν να «κλείσει» στη μέση, δηλαδή στο 7%, και ο νέος βασικός μισθός να ανέρχεται στα 710 ευρώ (σήμερα είναι 663 ευρώ).
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top