Ακρίβεια: «Παράθυρο» για αύξηση κατώτατου μισθού και το 2023

Οικονόμου: «Οι μισθοί στην Ελλάδα είναι χαμηλοί»

Πορτοφόλι μισθός

«Παράθυρο» για νέα αύξηση του κατώτατου μισθού το 2023 άφησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Αναφερόμενος στην αύξηση του κατώτατου μισθού, που θα ισχύσει από την 1η Μαΐου, ο κ. Οικονόμου είπε πως θα είναι η δεύτερη εντός του 2022 «και θα είναι σημαντική».

«Κλειδώνει» στα 710 ευρώ ο νέος κατώτατος μισθός – Τι ισχύει με τριετίες

«Από εκεί και πέρα δεν γνωρίζω αν θα υπάρξει και νέα του χρόνου. Η άποψη και η πολιτική μας διαμορφώνει ένα πλαίσιο, το οποίο κινείται προς τα εκεί που οι μισθοί πρέπει να ανέβουν, και ενθαρρύνουμε τις επιχειρήσεις σ' αυτήν την κατεύθυνση. Όταν οι δουλειές πηγαίνουν καλά, όταν τα κέρδη αυξάνονται, μέρισμα πρέπει να πηγαίνει και στους εργαζόμενους», πρόσθεσε.

Μάλιστα, ο κ. Οικονόμου αναγνώρισε πως «οι μισθοί στη χώρα μας είναι χαμηλοί κάτι που δημιουργεί προβλήματα στη διαβίωση των εργαζομένων στη χώρα μας».

Ανοίγει τις επόμενες ημέρες η πλατφόρμα για το επίδομα καυσίμων

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε και στην πλατφόρμα για το επίδομα καυσίμων, τονίζοντας πως θα ανοίξει τις επόμενες ημέρες.

Επίδομα καυσίμων: Αυξάνονται το ποσό και οι δικαιούχοι

Ο ίδιος είπε πως η Ελλάδα θα καταθέσει προτάσεις στη Σύνοδο Κορυφής για την στήριξη των νοικοκυριών, λόγω της ακρίβειας, σημειώνοντας πως «επεξεργαζόμαστε και εσωτερικό σχέδιο που όταν θα είμαστε έτοιμοι θα το ανακοινώσουμε».

Οικονόμου για ακρίβεια: Θα πάρουμε εμείς μέτρα, εάν δεν παρέμβει η Ευρώπη

Υπενθυμίζεται πως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προανήγγειλε την Πέμπτη πως θα αυξηθεί η επιδότηση και θα διευρυνθούν οι δικαιούχοι για το επίδομα καυσίμων.

«Φιγούρα του χθες με διχαστικό λόγο ο Τσίπρας»

Για «εμφάνιση κατώτερη των περιστάσεων και του ρόλου του ως αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης» έκανε λόγο ο Γιάννης Οικονόμου, σχολιάζοντας την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ξεκίνησε το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ με την ομιλία Τσίπρα

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ απέδειξε για άλλη μία φορά πως είναι μακριά από τις αναγκες και τα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας.

«Αντί για αυτοκριτική, δήλωσε περήφανος για τα τραγικά αποτελέσματα της κυβέρνησης του», δήλωσε.

Χαρακτηρίζοντας τον κ. Τσίπρα «φιγούρα του χθες», ο κ. Οικονόμου σημείωσε πως  εμφανίζεται με τα ίδια συνθήματα, τις ίδιες θέσεις και την ίδια παρωχημένη αισθητικά πολιτική και προσδοκά να επαναφέρει «αυτά που η κοινωνία και η χώρα πασχίζει να αφήσει πίσω της».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top