Επίδομα καυσίμων: Αυξάνονται το ποσό και οι δικαιούχοι

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα

Αύξηση του συνολικού ποσού για το επίδομα καυσίμων και διεύρυνση των δικαιούχων ετοιμάζει η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον Χρήστο Σταϊκούρα.

«Πιθανότατα θα πρέπει να επεκταθεί και να διευρυνθεί το επόμενο διάστημα η επιδότηση καυσίμων και θα πρέπει να συνεχιστεί η κάρτα. Το πώς θα γίνει θα είναι συνάρτηση των αναγκών, των δυνατοτήτων και των προτεραιοτήτων που θα θέσει ο πρωθυπουργός», είπε ο υπουργός Οικονομικών, μιλώντας στον Σκάι.

Ο κ. Σταϊκούρας, σημείωσε πως την τρέχουσα και, κυρίως, την επόμενη εβδομάδα θα υπάρχει καταβολή στο πορτοφόλι του πολίτη βοήθειας από την πολιτεία άνω των 500 εκατ. ευρώ.

«Αναφέρομαι στην επιταγή ακρίβειας των 200 ευρώ, στους αγρότες και κτηνοτρόφους που θα πάρουν περίπου 47 εκατ. ευρώ, δηλαδή το 2% του τζίρου του 2021, στους οδηγούς ταξί και στην επιδότηση των καυσίμων που θα δοθεί μέσω της πλατφόρμας που θα ανοίξει τις επόμενες μέρες. Και αφήνω στην άκρη τα 640 εκατ. ευρώ επιδότησης του ηλεκτρικού ρεύματος», εξήγησε. 

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για το επίδομα καυσίμων

Την επόμενη εβδομάδα θα ανοίξει, όπως όλα δείχνουν, η ψηφιακή πλατφόρμα για την επιδότηση καυσίμων.

Ο δικαιούχος του επιδόματος καυσίμων θα δηλώνει στην ειδική πλατφόρμα στο gov.gr με κωδικούς Taxisnet τον αριθμό πινακίδας του οχήματός του και η ενίσχυση θα δίνεται για κάθε ΙΧ ανά φυσικό πρόσωπο.

Η επιδότηση αφορά σε 60 λίτρα καυσίμων για κάθε έναν από τους τρείς μήνες, Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιος και ισούται 0,22 ευρώ/λίτρο.

Έτσι για το εν λόγω τρίμηνο η επιδότηση διαμορφώνεται συνολικά στα 40 ευρώ, για τους νησιώτες όμως ανεβαίνει στα 50 ευρώ καθώς η ενίσχυση στα νησιά είναι 0,28 ευρώ/λίτρο.

Για τα δίκυκλα το ποσό της επιδότησης 30 ευρώ στο τρίμηνο και στα 35 ευρώ για τις νησιωτικές περιοχές. 

Ως επιπλέον κίνητρο σε εκείνους που θα εκδώσουν ψηφιακά τη λεγόμενη «επιταγή καυσίμων» θα είναι ένα μπόνους έως 5 ευρώ. Δηλαδή, η επιδότηση θα ανεβαίνει από τα 40 στα 45 ευρώ για την ηπειρωτική Ελλάδα και από τα 50 στα 55 για τα νησιά.

Εναλλακτικά, οι δικαιούχοι μπορούν να ζητήσουν τα χρήματα να μπουν σε τραπεζικό λογαριασμό, θα χάσουν όμως την επιπλέον έκπτωση 5 ευρώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top