Παρέμβαση για φθηνότερη τιμή αερίου και ρεύματος από την κυβέρνηση   

Και πρόγραμμα για φτηνά σπίτια για τους εργαζόμενους από τον ΟΑΕΔ    

Η κυβέρνηση έχει στα σκαριά μια γενναία παρέμβαση αρκετών δισ. ευρώ  από εθνικούς πόρους στη χονδρική τιμή του αερίου, για να αποκλιμακωθούν οι λογαριασμοί ρεύματος των καταναλωτών, ενώ από την 1η Μαϊου θα ισχύει ο νέος κατώτατος μισθός, όπως ανακοίνωσε σήμερα από τη Βουλή ο πρωθυπουργός.

Ο νέος κατώτατος μισθός αναμένεται να διαμορφωθεί πάνω από τα 700 ευρώ, σε σχέση με τα 663 ευρώ που είναι σήμερα. 

Παράλληλα, με το νομοσχέδιο «Δουλειές Ξανά», προβλέπεται ότι μακροχρόνια άνεργοι που προσλαμβάνονται θα παίρνουν τους πρώτους μήνες το 50% του επιδόματος ανεργίας, ενώ ο ΟΑΕΔ θα αξιοποιήσει 1,5 δισ. ευρώ από το αποθεματικό του για ένα πρόγραμμα φθηνής στέγης για εργαζομένους. 

Μητσοτάκης: Έρχεται πολύ μεγαλύτερη αύξηση του κατώτατου μισθού 

Ξενογιαννακοπούλου: Η κυβέρνηση μειώνει τις αποδοχές των εργαζομένων

Από την πλευρά της πάντως, η Τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού στη Βουλή ανέφερε:   

«Εδώ έχουμε μια κυβέρνηση που συστηματικά απορρυθμίζει την εργασία, μειώνει τις αποδοχές των εργαζομένων με το νόμο. 

Μητσοτάκης: Ευρωπαϊκή παρέμβαση για την ακρίβεια  

Ο πρωθυπουργός, παράλληλα, επέμεινε στην ανάγκη παρέμβασης για την ακρίβεια.

 Επίδομα ακρίβειας: Στις 20 Απριλίου θα πάρουν τα 200 ευρώ οι δικαιούχοι

«Δεν μπορεί σε καμία περίπτωση το πρόβλημα της ακρίβειας, ειδικά της ακρίβειας που είναι προϊόν της αύξησης των τιμών ενέργειας, να αντιμετωπιστεί μόνο στο πλαίσιο των εθνικών προϋπολογισμών. Χρειάζεται μια οργανωμένη ευρωπαϊκή αντίδραση» τόνισε.   

 

Η κυβέρνηση ετοιμάζει παράλληλα ένα Plan B, μια γενναία παρέμβαση στο κόστος ενέργειας. Στο τραπέζι είναι η παρέμβαση στην τιμή της χονδρικής τιμής του φυσικού αερίου, με το κράτος να θέτει πλαφόν σε ένα επίπεδο και να πληρώνει τη διαφορά σε σχέση με την τιμή της αγοράς. Εφόσον δρομολογηθεί, θα πρόκειται για γενναία παρέμβαση από 2,5 ως και 4 δισ. ευρώ, με την κυβέρνηση να περιμένει να δει τι θα κάνει η Κομισιόν ενόψει Συνόδου Κορυφής στο τέλος Μαΐου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top