Μητσοτάκης: Έρχεται πολύ μεγαλύτερη αύξηση του κατώτατου μισθού 

Μόνο με εισιτήρια διαρκείας η είσοδος των συνδέσμων φιλάθλων στα γήπεδα    

Για μέτρα στήριξης των ασθενέστερων, πλήρη κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και γενναία αύξηση του κατώτατου μισθού δεσμεύθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στον Γιώργο Αυτιά, απόσπασμα της οποίας μεταδόθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Σκάι. Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στα μέτρα που θα εφαρμόσει η κυβέρνηση για την καταπολέμηση της οπαδικής βίας, προαναγγέλλοντας  ότι οι οργανωμένοι οπαδοί θα μπαίνουν μόνο με εισιτήριο διαρκείας στις θύρες τους. 

Μητσοτάκης: Θα συνεχισθεί η στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων 

Μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός ανέφερε για την οικονομία και την ενεργειακή κρίση:

«Θα συνεχιστούν τα μέτρα στήριξης στους λογαριασμούς για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης και τον Μάρτιο και τον Απρίλιο»  δήλωσε ο πρωθυπουργός. 

«Θα παρέχουμε τη στήριξη για όσο διάστημα χρειαστεί», σημείωσε. Οπως είπε, ελπίζει ότι από το Μάιο θα υπάρξει μια αποκλιμάκωση στις τιμές της ενέργειας.

«Η πολιτική αυτής της κυβέρνησης είναι για μόνιμα μέτρα. Από εκεί και πέρα θα επιμείνω ότι η υλοποίηση του προϋπολογισμού είναι αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα και εφόσον, το τονίζω, εφόσον πάρουμε μέτρα, τα μέτρα αυτά δεν θα είναι οριζόντια, δεν συζητάμε οριζόντιες μειώσεις φόρων, θα είναι στοχευμένες».  

«Πλήρης κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης από το 2023» 

 «1η Μαΐου θα υπάρχει σημαντική αύξηση του κατώτατου μισθού. Δεν μπορώ να σας πω πόσο γιατί θα ακύρωνε διαδικασία που έχουμε νομοθετήσει. Η αύξηση του κατώτατου μισθού όμως θα είναι πολύ μεγαλύτερη από την αύξηση του 2% που δώσαμε που είναι μια μικρή αύξηση. Η δική μου επιθυμία είναι να πάμε τόσο όσο αντέχουν οι δυνατότητες των μικρομεσαίων επιχειρήσεων».

Νέα αύξηση του κατώτατου μισθού από 1η Μαΐου ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης

Για την οπαδική βία: Ποινές χωρίς αναστολή, μόνο με εισιτήριο διαρκείας η είσοδος των μελών συνδέσμων φιλάθλων στα γήπεδα     

Σχετικά με τα μέτρα αντιμετώπισης της οπαδικής βίας ο κ. Μητσοτάκης ο κ. Μητσοτάκης  δήλωσε «σοκαρισμένος»  με αυτά που είδε και εξήγγειλε ότι οι οργανωμένοι οπαδοί θα μπαίνουν μόνο με εισιτήριο διαρκείας στις θύρες τους. «Εάν δε λύσουμε το θέμα της βίας τώρα δεν θα το λύσουμε ποτέ» τόνισε. 

Οπαδική βία: Δρακόντειο νόμο για τους χούλιγκανς φέρνει η κυβέρνηση

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ακόμα ότι οι ποινές για την οπαδική βία θα επιβάλλονται χωρίς αναστολή και  κάλεσε τις ΠΑΕ να αναλάβουν τις ευθύνες τους. 

«Ήδη από το 2019 υπάρχει ένα πλαίσιο αυστηροποιημένο ,αλλά είδαμε ότι πολλές λέσχες φιλάθλων λειτουργούν ανεξέλεγκτα. Αυτό θα αλλάξει. Υπάρχει νομικό πλαίσιο θα το εφαρμόσουμε κι αν κάποιοι λίγοι χούλιγκαν είναι στα κάγκελα… ξύδι!  Λυπάμαι αλλά δεν είναι αυτό το ελληνικό ποδόσφαιρο, δεν είναι αυτοί οι Έλληνες φίλαθλοι» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός. 

Ο κ. Μητσοτάκης παρέπεμψε σε συγκεκριμένες εξαγγελίες την επόμενη εβδομάδα από τα συναρμόδια υπουργεία αλλά κατέστησε σαφές ότι θα γίνει πιο αυστηρό το νομικό πλαίσιο.  

«Έχουμε πιο αυστηρό πλαίσιο από το 2019, αλλά πάρα πολλές λέσχες φιλάθλων λειτουργούν ανεξέλεγκτα, αυτό θα αλλάξει» επισήμανε.  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top