Νέα αύξηση του κατώτατου μισθού από 1η Μαΐου ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης

Θα κάνουμε όλες τις μειώσεις φόρων που υποσχεθήκαμε προεκλογικά

Νέα αύξηση του κατώτατου μισθού από την 1η Μαΐου 2022 ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Από 1η Μαΐου του 2022 θα ισχύσει η νέα αύξηση του κατώτατου μισθού, η οποία εκτιμώ πως θα είναι σημαντική, πολύ μεγαλύτερη από την αντίστοιχη του 2%, που ισχύει από την 1η Ιανουαρίου. Υπάρχει η ανάγκη να στηρίξουμε το εισόδημα των πιο αδύναμων συμπολιτών μας το συντομότερο δυνατόν», αποκάλυψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Μισθοί: Ποδαρικό με αυξήσεις το 2022

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αύξηση θα είναι γύρω στο επίπεδο του 6%, δηλαδή ο κατώτατος μισθός, ο οποίος από την αρχή του έτους είναι στα 663 ευρώ, θα προσεγγίσει ή θα ξεπεράσει τα 700 ευρώ.

«Θέλω να επισημάνω ότι  η βελτίωση του διαθέσιμου εισοδήματος προκύπτει από τη μείωση της φορολογίας την οποία αυτή η κυβέρνηση έχει υλοποιήσει και ως προς τους μισθούς και ως προς τις εισφορές και ως προς την ακίνητη περιουσία», πρόσθεσε.

Όπως είπε, έχει υλοποιηθεί το 80% των μειώσεων φόρων, που υπήρχαν στο προεκλογικό πρόγραμμα της ΝΔ, ενώ δεσμεύτηκε ότι θα υλοποιηθούν όλες μέχρι τις εκλογές.

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε σημαντική την δημοσιονομική προσαρμογή του 2022, τονίζοντας ότι η όποια παρέμβαση θα πρέπει να μπορεί να υποστηριχθεί.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι δεν είναι αυτή τη στιγμή στις προθέσεις της κυβέρνησης να μειώσει τον ΦΠΑ: «Δεν είναι αυτή τη στιγμή στις προθέσεις μας να υλοποιήσουμε ένα τέτοιο μέτρο διότι ακόμα είμαστε Ιανουάριο, καλά-καλά δεν έχει κλείσει ο Ιανουάριος, πρέπει να έχουμε μια εικόνα για την υλοποίηση των στόχων του προϋπολογισμού».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top