Οπαδική βία: Δρακόντειο νόμο για τους χούλιγκανς φέρνει η κυβέρνηση

Eπέκταση ιδιώνυμου και «φρένο» σε αναστολές ποινών

Η αυστηροποίηση της νομοθεσίας για τους συνδέσμους, αλλά και για τις ευθύνες των ομάδων που τους δίνουν άδειες λειτουργίας, αποφασίστηκε σε σύσκεψη του πρωθυπουργού με τους αρμόδιους υπουργούς για την οπαδική βία. Το σχέδιο όμως συναντά την αντίδραση των ιδιοκτητών των ποδοσφαιρικών ομάδων, όπως ανέφερε ο Γιώργος Ευγενίδης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα.   

Δολοφονία Άλκη: Μπαλάκι Οι Ευθύνες Από Τον Ένα Στον Άλλον

Συγκεκριμένα, στη δεύτερη σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό και τους Υπουργούς Προστασίας του Πολίτη, Επικρατείας, Δικαιοσύνης και τον υφυπουργό Αθλητισμού, αποφασίσθηκε ότι στο νέο αθλητικό νομοσχέδιο που θα παρουσιαστεί την ερχόμενη εβδομάδα, θα γίνουν αυστηρότεροι οι όροι και οι προϋποθέσεις αδειοδότησης και λειτουργίας των συνδέσμων. 

Επίσης, όπως έχει ήδη μεταδώσει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, στο τραπέζι είναι οι ΠΑΕ να αναλάβουν την ευθύνη της  τήρησης των όρων λειτουργίας των συνδέσμων, με συνέπειες αν δεν ανταποκριθούν. 

Αποφασισμένη η κυβέρνηση να σπάσει το απόστημα με τους συνδέσμους φιλάθλων

Ενστάσεις από τους ιδιοκτήτες των ΠΑΕ  

Οι ιδιοκτήτες των ομάδων μέσω της Σούπερ Λιγκ εμφανίζονται απρόθυμοι να αναλάβουν τέτοια ευθύνη για να μην έρθουν αντιμέτωποι με τους φιλάθλους των ομάδων τους. Δε δέχονται να αναλάβουν τον έλεγχο των συνδέσμων και ζητούν η Πολιτεία να ασκεί τον έλεγχο νομιμότητας με τη δική τους συνδρομή.

Οπαδικά χτυπήματα σε Γαλάτσι και Χαλκίδα

Τέλος, η  κυβέρνηση κλείνει όποια «παράθυρα» υπήρχαν στο λεγόμενο «ιδιώνυμο» δια της επέκτασής του και αυστηροποιεί το πλαίσιο με δύο τρόπους: «Φρένο» στις αναστολές ποινών για αθλητικά αδικήματα, ενώ μπαίνει τέρμα στη μη έκτιση της ποινής και     στους περιοριστικούς όρους σε περίπτωση αναβολής της δίκης.

«Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα είμαστε νομίζω σοφότεροι ως προς τις βασικές διατάξεις του νέου νόμου» κατέληξε ο Γ. Ευγενίδης, στο ρεπορτάζ του για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.    
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top