Μητσοτάκης: Σημαντική αύξηση του κατώτατου μισθού από την 1η Μαΐου

Τι ανακοίνωσε από τη Βουλή και τη συζήτηση για τις Fast Track συντάξεις    

Την αύξηση του κατώτατου μισθού από την 1η Μαΐου 2022 ανακοίνωσε και επισήμως, από το βήμα της Βουλής, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την παρέμβασή του στην συζήτηση για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σχετικά με την αναδιοργάνωση της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης, «Δουλειές Ξανά» και τις συντάξεις Fast Track.

«Γνωρίζω πόσο ο προϋπολογισμός ελληνικού νοικοκυριού έχει επιβαρυνθεί για εξωγενείς λόγους. Η κυβέρνηση προσπαθεί. Το επίδομα 200 ευρώ θα εκταμιευθεί την επόμενη εβδομάδα και μέχρι το τέλος του μήνα όπως έχουμε δεσμευτεί, η κυβέρνηση θα υλοποιήσει νέα σημαντική αύξηση του κατώτατου μισθού που θα τεθεί σε εφαρμογή την 1η Μαίου 2022».

 Μητσοτάκης: Έρχεται πολύ μεγαλύτερη αύξηση του κατώτατου μισθού 

To ίδιο το νομοσχέδιο το χαρακτήρισε «εξαιρετικά σημαντικό» καθώς, όπως ανέφερε,   «αποτυπώνει με ξεκάθαρο τρόπο για μία προοδευτική πολιτική στα ζητήματα της εργασίας». 

Μητσοτάκης και Χατζηδάκης στη Βουλή

Κ. Μητσοτάκης και Κ. Χατζηδάκης στη σημερινή συζήτηση στη Βουλή 

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στην πτώση του ποσοστού της ανεργίας επί της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, από το 17,2% στο 12,8%, ενώ υποστήριξε ότι όλες οι προβλέψεις του ΣΥΡΙΖΑ έπεσαν έξω. «Είναι η μεγαλύτερη αποκλιμάκωση σε όλη την Ευρώπη. Σημαίνει ότι δημιουργήθηκαν παραπάνω από 200.000 νέες θέσεις εργασίας και ξεπεράσαμε το ορόσημο των 4 εκατ. απασχολούμενων», τόνισε  

Συντάξεις Fast Track από τον ΕΦΚΑ με έκδοση μέσα σε τρεις μήνες! 

«Ζούμε σε ένα εξαιρετικά δυσχερές περιβάλλον αλλά οι προβλέψεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης για ανεργία λόγω της πανδημίας διαψεύστηκαν γιατί η κυβέρνηση έσπευσε να στηρίξει τους πολίτες» ανέφερε επίσης ο πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ.  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top