H «τρελή πτήση» ρωσικού αεροσκάφους για να πάρει διπλωμάτες από την Ελλάδα

Παράκαμψη όσο η διαδρομή Σιγκαπούρη - Νέα Υόρκη!

Αεροσκάφος της Ρωσίας έκανε παράκαμψη 15.000 χιλιομέτρων για να παραλάβει τους διπλωμάτες που απέλασε η Ελλάδα, όπως  μετέδωσε από το υπουργείο Εξωτερικών η Κατερίνα Τσαμούρη, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.  

η πορεία του ρωσικού αεροσκάφους

Ο χάρτης με την πορεία του αεροσκάφους που παρέλαβε τους Ρώσους διπλωμάτες που απελάθηκαν από την Αθήνα  

Χαρακτηριστικό είναι ότι η παράκαμψη διήρκησε όσο η μεγαλύτερη πτήση του κόσμου: Σιγκαπούρη - Νέα Υόρκη! Κι αυτό, λόγω της απαγόρευσης ρωσικών πτήσεων στον εναέριο χώρο της ΕΕ. 

Τελεσίγραφο Ρωσίας σε Ουκρανούς: «Καταθέστε τα όπλα για να σωθείτε»

Το αεροσκάφος παρέλαβε διπλωμάτες από την Ελλάδα, μετά από την Ισπανία κι ύστερα έκανε την τεράστια διαδρομή για να καταλήξει στη Ρωσία. 

Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα απέλασε 12 διπλωμάτες, αλλά μαζί με τα μέλη των οικογενειών τους, ο συνολικός αριθμός που έφυγαν ανέρχεται στα 36-39 άτομα, στα οποία δόθηκε διορία 8 ημέρων για να αναχωρήσουν από την Ελλάδα, όταν άλλες ευρωπαϊκές χώρες έδιναν μόνο ένα 48ωρο. 

Απελάθηκαν Ρώσοι διπλωμάτες από την Ελλάδα

Η Αθήνα περιμένει τώρα «αντίποινα», όπως την απέλαση Ελλήνων διπλωματών. 

Για όλα αυτά συζήτησε σήμερα ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε τηλεδιάσκεψη με την Ελληνίδα πρέσβη στη Μόσχα, Κατερίνα Νασίκα, όπως και με άλλους διπλωμάτες. 

Μαζικές απελάσεις Ρώσων διπλωματών στην Ευρώπη για κατασκοπεία

Να σημειωθεί ότι λόγω των κυρώσεων της ΕΕ, ρωσικό δεξαμενόπλοιο δεσμεύτηκε ανοιχτά της Καρύστου, από την αρμόδια Αρχή για το «ξέπλυμα μαύρου χρήματος».   

Δεσμεύτηκε ρωσικό δεξαμενόπλοιο στην Κάρυστο

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top