Απελάθηκαν οι Ρώσοι διπλωμάτες από την Ελλάδα

Νέος κύκλος αντιπαράθεσης με τη Μόσχα μετά τις καταγγελίες του Ζόραν Ζάεφ

Νέο κύκλο αντιπαράθεσης με τη Μόσχα τροφοδότησαν οι καταγγελίες του Ζόραν Ζάεφ.

Ο Πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ  (πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας), ανέφερε ότι ξένοι αλλά και Έλληνες επιχειρηματίες που είναι «κοντά» με τους Ρώσους, υποκίνησαν βίαια επεισόδια στη χώρα του, ενόψει του κρίσιμου δημοψηφίσματος  που θα γίνει στα Σκόπια για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ζάεφ:Έλληνες επιχειρηματίες πλήρωσαν Σκοπιανούς υποκινώντας βίαια επεισόδια

 

Όπως σχολίασε η Κάτια Μακρή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, «απ’όσα λέει ο Ζάεφ φαίνεται ότι το ίδιο ρωσικό δίκτυο το οποίο ήθελε τον πολιτικό και οικονομικό έλεγχο της Βόρειας Ελλάδας με επίκεντρο την Αλεξανδρούπολη, είχε απλώσει τα πλοκάμια του και στα Σκόπια.

Οι δυο Ρώσοι διπλωμάτες ήδη απελάθηκαν. Την Παρασκευή τους έβαλαν στο αεροπλάνο και τους έστειλαν στη Μόσχα.

Μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας, στο ελληνικό Υπουργείο Εσωτερικών πίστευαν ότι εμείς στείλαμε τους διπλωμάτες, ο Λαβρόφ ακυρώνει την επίσκεψη που είχε προγραμματίσει για τον Σεπτέμβριο στην Ελλάδα και ότι εδώ τελειώνει ο κύκλος της αντιπαράθεσης.

Δε θα προχωρήσουν δηλαδή σε ταξιδιωτική οδηγία που μας «καίει» για τον τουρισμό μας αλλά και σε απελάσεις. Όμως ο Ζάεφ τα ανέτρεψε όλα πυροδοτώντας ένα νέο γύρο στον οποίο η Μόσχα πρέπει να απαντήσει. 

Πώς θα απαντήσει; Ο ένας γύρος είναι ο ευθύς. Να κάνει τις απελάσεις και να το ανακοινώσει. Ο άλλος τρόπος είναι ο ύπουλος, δηλαδή να βάλει τον Ερντογάν στο παιχνίδι που είναι το μακρύ χέρι του Πούτιν στην περιοχή ώστε να μας πιέσει μέσω Αιγαίου».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top