Ζάεφ:Έλληνες επιχειρηματίες πλήρωσαν Σκοπιανούς υποκινώντας βίαια επεισόδια

Τους έδωσαν από 13.000-21.000 ευρώ πριν το κρίσιμο δημοψήφισμα

Σε σοβαρές καταγγελίες προχώρησε ο Ζόραν Ζάεφ κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο BuzzFeedNews.

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ (πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας), ανέφερε ότι ξένοι αλλά και Έλληνες επιχειρηματίες που είναι «κοντά» με τους Ρώσους, υποκίνησαν βίαια επεισόδια στη χώρα του.

Πώς; Σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες του Ζάεφ, πλήρωσαν Σκοπιανούς δίνοντάς τους από 13.000-21.000 δολάρια προκειμένου να προκαλέσουν βίαια επεισόδια ενόψει του δημοψηφίσματος που θα γίνει στα Σκόπια για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Η κυβέρνησή μου έχει δεχθεί πολλές αναφορές ότι Έλληνες επιχειρηματίες, που είναι πολύ κοντά στον ρωσικό παράγοντα πλήρωσαν «Μακεδόνες» ποσά από 13.000 έως 21.000 δολάρια προκειμένου να διαπράξουν πράξεις βίας ενόψει του κρίσιμου δημοψηφίσματος που θα γίνει αργότερα μέσα στην χρονιά» δήλωσε χαρακτηριστικά.

ΖΗΤΗΣΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Ο Ζόραν Ζάεφ παραχώρησε τη συνέντευξη αυτή κατά την επιστροφή του από τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Αποκάλυψε μάλιστα ότι ζήτησε βοήθεια από τον Ντόναλντ Τραμπ προκειμένου να τον  βοηθήσει με το δημοψήφισμα.

Τόνισε ακόμα ότι ο Τραμπ είναι ευπρόσδεκτος στην χώρα του όσο θα κάνει την εκστρατεία υπέρ του δημοψηφίσματος. 

Όταν ρωτήθηκε ποιοι είναι αυτοί οι επιχειρηματίες που υποκινούν τα βίαια επεισόδια, ο Σκοπιανός Πρωθυπουργός αρνήθηκε να τους κατονομάσει, επικαλούμενος την έρευνα που είναι σε εξέλιξη αλλά και τις ευαίσθητες διπλωματικές σχέσεις αναφορικά με την προσπάθεια της χώρας του να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ. Δήλωσε ότι η αστυνομία ενημερώθηκε για τις πληρωμές αφού έθεσε υπό κράτηση αρκετά άτομα που συμμετείχαν στις βίαιες διαδηλώσεις έξω από το Κοινοβούλιο τον Ιούνιο.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται και το γεγονός ότι η Ρωσία είναι αντίθετη με την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ αλλά και ότι η Ελλάδα προχώρησε στις απελάσεις ρώσων διπλωματών μετα τις καταγγελίες ότι προσπάθησαν να δωροδοκήσουν έλληνες αξιωματούχους για να αποτύχει η Συμφωνία των Πρεσπών.

«Οι Ρώσοι αντιπρόσωποι που ήταν εδώ, καθώς και άλλοι από τη Μόσχα, (δεν) κρύβουν ότι είναι κατά της ένταξής μας στο ΝΑΤΟ», δήλωσε ο Ζάεφ. «Ένα μέρος αυτών συνδέονται με μέσα ενημέρωσης, ένα μέρος …ενθαρρύνει τους νέους να διαμαρτυρηθούν μπροστά από το κοινοβούλιο, να επιτεθούν σε αστυνομικούς… Είναι προφανέστατο». Η εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα δεν απάντησε άμεσα σε αίτημα του BuzzFeed News για κάποιο σχόλιο.

«Λαμβάνουμε όλα τα αναγκαία μέτρα για να αποκλείσουμε ανάρμοστες δραστηριότητες που θα σημειωθούν εδώ», δήλωσε ο Ζόραν Ζάεφ. Ο Ζόραν Ζάεφ δήλωσε ότι πιστεύει πως η ένταξη στο ΝΑΤΟ είναι ουσιαστικής σημασίας για την ασφάλεια στην χώρα του. «Η ενταξιακή διαδικασία σημαίνει τελικά ότι θα είμαστε μία χώρα που θα υποστηρίζεται από όλους στον κόσμο», είπε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top