Αλλαγές στα πιστοποιητικά εμβολιασμού προανήγγειλε ο Πλεύρης

Πότε θα χρειάζεται επίδειξη στα μαγαζιά – Τι θα γίνει με τη διάρκεια ισχύος

Ολοκληρωμένο πλαίσιο αποκλιμάκωσης των μέτρων για την πανδημία του κορωνοϊού θα παρουσιάσει άμεσα η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον Θάνο Πλεύρη, προκειμένου να πλησιάσει όσο το δυνατόν πιο κοντά στην πραγματικότητα η Ελλάδα ενόψει καλοκαιριού.

Ο υπουργός Υγείας προανήγγειλε την ενοποίηση των χρόνων διάρκειας των πιστοποιητικών νόσησης και εμβολιασμού, διευκρινίζοντας ότι δε θα καταργηθούν.

Κορωνοϊός: «Ίσως χρειαστεί μία τέταρτη δόση εμβολίου το φθινώπορο»

Όπως είπε, αυτό που εξετάζεται είναι να μη χρειάζεται η επίδειξή του για την είσοδο στους εσωτερικούς χώρους κατά τους θερινούς μήνες.

Όπως εκτίμησε, η αλλαγή αυτή αναμένεται τον Μάιο, χωρίς να θέλει να μιλήσει για συγκεκριμένη ημερομηνία.

Χωρίς χρονικό περιορισμό το πιστοποιητικό για την τρίτη δόση

Για τα πιστοποιητικά ανέφερε επίσης, ότι υπάρχει σύσταση της Κομισιόν προς όλα τα κράτη μέλη για να ενοποιηθεί η διάρκεια της ισχύος τους σε όλα τα κράτη μέλη, στους 9 μήνες για το πιστοποιητικό εμβολιασμού και στους 6 μήνες για το πιστοποιητικό νόσησης.

Πλεύρης: Το πιστοποιητικό εμβολιασμού παραμένει κανονικά

Στην Ελλάδα έως τώρα η διάρκεια ισχύος του πιστοποιητικού εμβολιασμού για τις δύο δόσεις είναι οι επτά μήνες, ενώ για το πιστοποιητικό νόσησης είναι οι τρεις μήνες.

Κατάργηση πιστοποιητικού εμβολιασμού: Η προϋπόθεση που βάζει ο Πλεύρης

Για όσους έχουν εμβολιαστεί έναντι του κορωνοϊού και με την τρίτη δόση, δεν υπάρχει χρονικός περιορισμός στην ισχύ του πιστοποιητικού.

«Μένουν» οι μάσκες

Σχετικά με την χρήση προστατευτικών μασκών στους εσωτερικούς χώρους, ο κ. Πλεύρης τόνισε ότι πρόκειται για ένα σχετικά ήπιο μέτρο που δεν περιορίζει την κινητικότητα και την κοινωνική, οικονομική ζωή.

Η ημερομηνία-κλειδί για τη χαλάρωση των μέτρων είναι μετά το Πάσχα

Στη χώρα μας οι εσωτερικοί χώροι περιορίζονται τους καλοκαιρινούς μήνες. Σε αυτό το πλαίσιο ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι δεν πρόκειται για ένα μέτρο που πρέπει να «φύγει» άμεσα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top