Επισιτιστική κρίση: «Κανένα σοβαρό πρόβλημα αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα»

Οικονόμου: Θα συνεχίσουμε τα μέτρα για νοικοκυριά - επιχειρήσεις

Τη διαβεβαίωση πως η κυβέρνηση θα συνεχίσει να παίρνει μέτρα για τη στήριξη των νοικοκυριών και επιχειρήσεων, έδωσε ο Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αναφερόμενος στον πόλεμο στην Ουκρανία, είπε πως ο κόσμος «αλλαξε και άλλαξε βίαια, γρήγορα και επιβαρυντικά» και έκανε λόγο για σκληρή πραγματικότητα που αντιμετωπίζει ολόκληρος ο πλανήτης, και ειδικά οι ευρωπαϊκοί λαοί.

Οικονόμου: Οριζόντια στήριξη των νοικοκυριών όσο διαρκεί η κρίση

Όπως τόνισε, όσο συνεχίζεται η ουκρανική κρίση, δε φαίνεται κάποιος έυκολος τρόπος για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που προκάλεσαν οι εχθροπραξίες.

Briefing Γιάννης Οικονόμου

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, διέψευσε εμμέσως τα σενάρια για μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα / Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi

Με αφορμή τη σημερινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για την επάρκεια των τροφίμων, ο κ. Οικονόμου τόνισε πως «στη χώρα μας δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή κάποιο σοβαρό πρόβλημα επάρκειας αγαθών».

Σούπερ μάρκετ βάζουν πλαφόν σε προϊόντα για να μην υπάρξει έλλειψη

Να καταγραφούν όλα τα αγροτικά προϊόντα και τρόφιμα ζητά το κράτος

Παράλληλα, διέψευσε εμμέσως τα σενάρια για μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα, ενώ αναφέρθηκε στη διάταξη για την καταγραφή αποθεμάτων σε επτά πολύ σημαντικές κατηγορίες προϊόντων, που αποτελεί δικλείδα ασφαλείας για την αποφυγή φαινομένων κερδοσκοπίας.

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Μαζί μπορούμε να σταματήσουμε αυτόν τον Πόλεμο»

Ο κ. Οικονόμου επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ για «κοροϊδία του κόσμου με τους ισχυρισμούς ότι τάχα Ισπανία και Πορτογαλία πέτυχαν εξαιρέσεις για πλαφόν στην ηλεκτρική ενέργεια. Η πραγματικότητα είναι ότι τα μέτρα αυτά περιλαμβάνονται στην ευρωπαϊκή εργαλειοθήκη και απαιτούν κρατική χρηματοδότηση από τους πολίτες, από τους φορολογούμενους, από τους κρατικούς προϋπολογισμούς».

Τσίπρας: Οι πολίτες πληρώνουν την ακρίβεια Μητσοτάκη

Ο ίδιος κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι  θεωρεί τους πολίτες μειωμένης αντίληψης και στοχεύει στην εξαπάτησή τους: «Αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι έχει αδυναμία αντίληψης των διεθνών κρίσεων και προσπαθεί να πολώσει και να διχάσει».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει στρατιωτική εμπλοκή της Ελλάδας στην Ουκρανία.

Ουκρανία: Την Πέμπτη η ομιλία Ζελένσκι στην ελληνική Βουλή

Τέλος, είπε πως η ομιλία Ζελένσκι την Πέμπτη 7 Απριλίου στο ελληνικό Κοινοβούλιο αποτελεί μια θεσμική ενέργεια συμπαράστασης στην Ουκρανία και τον λαό της, είναι μια ενέργεια σταθμός στα κοινοβουλευτικά χρονικά της χώρας.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top