Οικονόμου: Οριζόντια στήριξη των νοικοκυριών όσο διαρκεί η κρίση    

Τι ανέφερε για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής για την ενέργεια 

Η  οριζόντια στήριξη των νοικοκυριών και τα εξειδικευμένα μέτρα για συγκεκριμένες ομάδες του πληθυσμού που πλήττονται περισσότερο θα συνεχιστούν, όσο διαρκεί η κρίση από τον πόλεμο στην Ουκρανία διαβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας στην εκπομπή «Σήμερα» στον Σκάι. 

Επίδομα καυσίμων: Ποιοι κερδίζουν έξτρα επιδότηση και πώς

Ο κ. Οικονόμου διαβεβαίωσε επίσης ότι τις επόμενες ημέρες τα μέτρα που ανακοινώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα θα αποτυπωθούν στις τσέπες των νοικοκυριών ώστε να μετριαστούν οι συνέπειες της κρίσης. 

Μέτρα στήριξης: Ποιοι ωφελούνται από τις επιδοτήσεις σε ρεύμα - καύσιμα  

Σχετικά με τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ και τις αποφάσεις που ελήφθηκαν για το ζήτημα της  ενέργειας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε:  «Έγινε ένα ακόμα σημαντικό βήμα για το πλαφόν στο φυσικό αέριο. Ήταν ένα δύσκολο βήμα και οι διαπραγματεύσεις. Όταν ξεκίνησε το Συμβούλιο δεν υπήρχε στο κείμενο συμπερασμάτων αυτή η οδηγία προς την Κομισιόν. Υπήρχε όμως σκληρή επιμονή και από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και από τους ηγέτες του Νότου. Αν δε βρούμε πανευρωπαϊκή λύση για την ηλεκτρική ενέργεια και το φυσικό αέριο, καμία κυβέρνηση από μόνη της δε θα μπορέσει να απαντήσει στις αυξήσεις νοικοκυριών και επιχειρήσεων». 

Επιταγή ακρίβειας: Ποιοι θα πάρουν τα έκτακτα επιδόματα πριν το Πάσχα


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top