Μέτρα στήριξης: Ποιοι ωφελούνται από τις επιδοτήσεις σε ρεύμα - καύσιμα   

Το επίδομα βενζίνης και τα αυξημένα ποσά για τα κοινωνικά επιδόματα 

Επιδοτήσεις στο ρεύμα και τα καύσιμα, αλλά και έκτακτη εισοδηματική ενίσχυση πριν από το Πάσχα, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση, προκειμένου να βάλει «φρένο» στο κύμα των ανατιμήσεων. 

Διάγγελμα Μητσοτάκη: Τι είπε για τα μέτρα στήριξης για την ακρίβεια  

Η Φραντζέσκα Καπετανίδου εργάζεται σε καφετέρια, είναι χωρισμένη και μητέρα ενός παιδιού.Πόσο εύκολα τα βγάζει πέρα; «Το εισόδημά μου δεν φτάνει τις 25.000 ευρώ» δηλώνει η ίδια στον Γ. Σαραντάκο και προσθέτει: «Πολλές φορές δουλεύω για να βγάζω απλώς τα έξοδα». 

Για ενοίκιο κάθε μήνα πληρώνει 450 ευρώ. Σε αυτά προστέθηκαν κοινόχρηστα 97 ευρώ. Όσο για το ρεύμα;  Η κ.  Καπετανίδου δικαιούται την αυξημένη επιδότηση ρεύματος για τον Απρίλιο η οποία φτάνει στα 72 ευρώ.

Μέτρα στήριξης: Κουπόνι βενζίνης και πετρελαίου κίνησης από την κυβέρνηση 

Τον Απρίλιο, θα πάρει έκτακτη δόση επιδόματος παιδιού, Μιάμιση φορά πάνω από αυτό που δικαιούται, δηλαδή αντί για 70 ευρώ, θα πάρει 105 ευρώ. 

Επιδότηση στη βενζίνη για εισοδήματα ως 30.000 ευρω

Όντας κάτω από το εισοδηματικό όριο των 30.000 ευρώ, η κυρία Καπετανίδου δικαιούται και επίδομα καυσίμων 40 ευρώ. «Το αμάξι μετακινείται μόνο όταν χρειάζεται» δηλώνει η ίδια.    

Συνολικά οι επιδοτήσεις που θα πάρει φτάνουν στα 217 ευρώ

Στα 72 ευρώ η επιδότηση ρεύματος – Επιπλέον 20 ευρώ για το φυσικό αέριο

«Θα ανακουφίσουν τους συμπατριώτες μας, κυρίως αυτούς που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη»  δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας ανακοινώνοντας την εξειδίκευση των μέτρων, «αλλά δε θα μπορέσουν να καλύψουν το σύνολο του αυξημένου κόστους της καθημερινότητάς τους».  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top