Μέτρα στήριξης: Κουπόνι βενζίνης και πετρελαίου κίνησης από την κυβέρνηση

Οι πληροφορίες για το πώς θα εφαρμοστούν τα νέα μέτρα της κυβέρνησης

Τις πληροφορίες για το πώς θα λειτουργεί το κουπόνι βενζίνης και πετρελαίου κίνησης, το οποίο περιλαμβάνεται στα μέτρα για την ακρίβεια που περιέγραψε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο σημερινό διάγγελμα, μετέδωσε ο Γιώργος Ευγενίδης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα.        

Διάγγελμα Μητσοτάκη: Τι είπε για τα μέτρα στήριξης για την ακρίβεια   

Η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να στηρίξει όχι απλά τους μη έχοντες, αλλά και αυτούς που ανήκουν στη μεσαία τάξη, με ένα «κουπόνι» για τη βενζίνη και το πετρέλαιο κίνησης. Όπως δηλαδή  ήταν το Freedom Pass ως κίνητρο για τον εμβολιασμό, έτσι θα είναι και το «πάσο καυσίμων». Ένα voucher δηλαδή για καύσιμα. 

Η κυβέρνηση έχει αποφασίσει ότι θα επιδοτεί κάποια λεπτά του ευρώ ανά λίτρο επί συγκεκριμένης κατανάλωσης. Μεσοσταθμικά, η ενίσχυση μπορεί να είναι πέριξ των 15 ευρώ τον μήνα και η στήριξη, όπως φαίνεται, δεν θα είναι μόνο για έναν μήνα. 

Τσίπρας: Κίνδυνος για αλυσιδωτές εκρήξεις τιμών και στο νερό

Πώς θα γίνονται οι αιτήσεις – Πώς θα χρησιμοποιείται η επιδότηση

Οι δικαιούχοι θα μπαίνουν στην ειδική πλατφόρμα μέσω του gov.gr και θα πρέπει να είναι ιδιοκτήτες ή συνιδιοκτήτες του οχήματος. Το ποσό θα δίνεται στους δικαιούχους ως voucher ή θα πιστώνεται απευθείας στο ΙΒΑΝ του λογαριασμού τους. 

Μήνυμα Μητσοτάκη για ακρίβεια και νέα μέτρα στήριξης το απόγευμα

Άρα, ο καταναλωτής θα μπορεί να το χρησιμοποιεί σε ένα γέμισμα ή να το «σπάει» μέσα στον μήνα. Με βάση τις πληροφορίες μας, το μέτρο αφορά με πολίτες που έχουν ως και 30.000 ευρώ οικογενειακό εισόδημα, ενώ για άγαμους ο πήχης είναι κάπως χαμηλότερος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top