Μήνυμα Μητσοτάκη για ακρίβεια και νέα μέτρα στήριξης το απόγευμα

Επιταγή ακρίβειας, επιδότηση καυσίμων, ρεύματος και φυσικού αερίου

Μήνυμα προς τους πολίτες για τα μέτρα στήριξης σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της ακρίβειας θα απευθύνει το απόγευμα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός, ο οποίος νοσεί από κορωνοϊό και βρίσκεται σε καραντίνα, θα απευθύνει το μήνυμά του προς τους πολίτες από το σπίτι του.

Μέσω ψηφιακής πλατφόρμας η επιδότηση στα καύσιμα

Το διάγγελμα αναμένεται να μεταδοθεί στις 18.30 με 19.00.

Οι αρμόδιοι υπουργοί θα εξειδικεύσουν τα μέτρα την Πέμπτη το πρωί στις 8.30.

Θετικός στον κορωνοϊό ο Κυριάκος Μητσοτάκης - To βίντεο που ανέβασε

Πού κόλλησε κορωνοϊό ο Μητσοτάκης – Πώς ενημερώθηκε ο Ερντογάν

Τα μέτρα στήριξης θα βασίζονται σε τρεις πυλώνες:

-    Επιδότηση καυσίμων, με επιστροφή μέρους του κόστους ανά λίτρο (πιθανότατα 15 με 20 λεπτά) μέσω ψηφιακής πλατφόρμας, όπου θα καταχωρούνται οι αποδείξεις. Για το επίδομα καυσίμων θα υπάρχει και εισοδηματικό κριτήριο.

-    Επιταγή ακρίβειας: Το ποσό του έκτακτου επιδόματος Πάσχα θα είναι αφορολόγητο και δε θα συμψηφίζεται με καμία οφειλή. Την έκτακτη ενίσχυση αναμένεται να λάβουν με εισοδηματικά κριτήρια οι χαμηλοσυνταξιούχοι και οι δικαιούχοι αναπηρικών επιδομάτων.

-    Επιδότηση λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου: Η επιδότηση για την αντιμετώπιση της ακρίβειας στο ρεύμα θα συνεχιστεί και τον Μάρτιο, αλλά και τον Απρίλιο. Μάλιστα, τον Απρίλιο θα είναι και αυξημένη σε πάνω από 50 ευρώ ανά 300 κιλοβατώρες μηνιαίως για τα νοικοκυριά, ενώ η επιδότηση για τις ενεργοβόρες επιχειρήσεις θα φτάσει το 75%.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top