Σακελλαροπούλου: «Ο δεσμός είναι η πολύτιμη παρακαταθήκη της Ορθοδοξίας»

Στη Μητρόπολη Αθηνών για τον εορτασμό της Κυριακής της Ορθοδοξίας η ΠτΔ

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου συμμετείχε το πρωί στη Συνοδική Θεία Λειτουργία για την Κυριακή της Ορθοδοξίας, την οποίαν ετέλεσε στον Καθεδρικό Ναό Αθηνών ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, συμπαραστατούμενος από μέλη της Ιεράς Συνόδου.

Oλοκληρώθηκε η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν: Ο διάλογός τους

Στη συνέχεια, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέθεσε γεύμα στο Προεδρικό Μέγαρο προς τιμήν του Μακαριωτάτου Προέδρου και των Σεβασμιωτάτων Μελών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, παρουσία της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμέως και του Γ΄Αντιπροέδρου της Βουλής Αθανάσιου Μπούρα.

Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Κατά την προσφώνησή της, η κυρία Σακελλαροπούλου αναφέρθηκε στην ουκρανική συγκυρία, υπογραμμίζοντας ότι δημιουργεί απρόβλεπτες ανάγκες, επιβάλλει σε όλους μας νέα καθήκοντα και τόνισε ότι «δεν πρέπει να επιτρέψουμε η Ευρώπη, το μεγάλο, φιλόξενο, δημοκρατικό μας σπίτι, να γυρίσει στο αιματοβαμμένο παρελθόν, στα τρομερά χρόνια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, όταν δοκιμάστηκαν τόσο σκληρά οι ηθικές μας αξίες».

Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Αναφερόμενη στο βαθύ πνευματικό περιεχόμενο και τη μεγάλη συγκινησιακή δύναμη της σημερινής γιορτής, υπογράμμισε ότι «Τιμά το ορθόδοξο δόγμα και ήθος ως εργαστήριο κοινωνικής πρόνοιας και αλληλεγγύης. Υπογραμμίζει τις αξίες της Ορθόδοξης Εκκλησίας, υπέρτερη των οποίων είναι η αγάπη και κατ' επέκταση ο σεβασμός προς το ανθρώπινο πρόσωπο. Όχι ασφαλώς το περιχαρακωμένο στον εαυτό του, απομονωμένο από το κοινωνικό σύνολο άτομο, αλλά την ανθρώπινη ύπαρξη που βιώνει και διατηρεί την ταυτότητά της, ενώ ταυτόχρονα αναπτύσσει την αμοιβαιότητα και την κοινωνία με τα άλλα πρόσωπα». Επισήμανε, επίσης, ότι «Αυτός ο δεσμός με τον άλλον είναι η πολύτιμη παρακαταθήκη της Ορθοδοξίας μας. Ένας δεσμός που σήμερα, στην ιδιαίτερα δύσκολη, ρευστή και απρόβλεπτη εποχή μας, είναι αναγκαίο να σφυρηλατηθεί και να βαθύνει».

Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Παράλληλα, ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο, για το διαρκές παρόν της Εκκλησίας στους αγώνες του τόπου μας για προκοπή, υγεία, ευημερία, και κοινωνική ειρήνη και εξέφρασε την βεβαιότητά της, ότι η αρμονική συμπόρευση Κράτους και Εκκλησίας θα συνεχιστεί, και στους χαλεπούς καιρούς, στους οποίους έχουμε εισέλθει.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top