Η αντίδραση του ΥΠΕΞ στα tweet της ρωσικής πρεσβείας κατά της Ελλάδας

«Απαράδεκτες οι αναρτήσεις – Δε δόθηκαν εξηγήσεις»

Με τηλεφωνικό διάβημα «απάντησε» το υπουργείο Εξωτερικών στα απαράδεκτα tweet της ρωσικής πρεσβείας στην Ελλάδα.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Αλέξανδρος Παπαϊώαννου, μιλώντας στην ΕΡΤ1, «είναι παντελώς απαράδεκτο, δεν έχω ξαναδεί τέτοιο πράγμα στη διπλωματική πρακτική».

Ουκρανία: Τι σημαίνει ο αποκλεισμός της Ρωσίας από το Swift

Όπως είπε, ο ρόλος των πρεσβειών είναι να διαδραματίζουν ένα ρόλο συγκεκριμένο: να συσφίγγουν τις σχέσεις των δύο χωρών και των δύο λαών.

«Τέτοια μηνύματα ακριβώς το αντίθετο κάνουν», σημείωσε, τονίζοντας ότι «δεν έχουν δοθεί εξηγήσεις γι’ αυτό».

Αυστηρό διάβημα του ΥΠΕΞ στη Ρωσία για τον θάνατο 10 ομογενών 

Ο κ. Παπαϊωάννου αναφέρθηκε και στους χιλιάδες Έλληνες που βιώνουν τη φρίκη του πολέμου στην Ουκρανία, τονίζοντας ότι η Αθήνα βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τα προξενεία.

Δύο τα εγκλωβισμένα πλοία με Έλληνες ναυτικούς στην Οδησσό

Εξάλλου, μιλώντας στo Mega, ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ είπε πως υπάρχουν «δύο πλοία με Έλληνες που βρίσκονται αγκυροβολημένα σε ένα άλλο λιμάνι ανατολικά της Οδησσού. Με τον στρατιωτικό νόμο κανένα πλοίο δεν μπορεί να φύγει από το λιμάνι».

«Ο πρόξενός μας είναι σε επαφή με τα πληρώματα και με την πρώτη ευκαιρία θα δούμε τι θα κάνουμε. Είναι 6 ναυτικοί Έλληνες στο ένα, και 7 στο άλλο. Είναι όλοι καλά στην υγεία τους», σημείωσε ο κ. Παπαϊωάννου.

Τι έγραψε στα tweet η ρωσική πρεσβεία

Με ανάρτησή της στο διαδίκτυο η ρωσική πρεσβεία στην Ελλάδα, κατηγορεί τους Ελληνες για αντιρωσική προπαγάνδα στον πόλεμο της Ουκρανίας και καλεί πολιτικούς και πολιτειακούς παράγοντες, βουλευτές, κομματικά στελέχη, υπουργεία, και ΜΜΕ «να συνέλθουν».

Η ανακοίνωση εξεδόθη μετά την ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, σύμφωνα με την οποία για τον θάνατο των Ελλήνων ομογενών στην Ουκρανία είναι υπαίτιοι οι Ουκρανοί εθνικιστές από το Τάγμα Αζόφ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top